Küzdd le a magányt!

Egyedül érzed magad? Némelykor nehéz érzés, nyugtalanság kerít hatalmába, úgy érzed, mintha hiányozna valami az életedből és nem tudsz kilábalni ebből az állapotból? Küzdd le a magányt!

Magány- tehetünk ellene

Keresed, keresed, de nem találod a kiutat? Rád nehezedett ez az érzés, kínoz, nem hagy nyugton, elveszett léleknek érzed magad, akinek nagyon is szüksége lenne a megkönnyebbülésre? Haszontalannak és életuntnak érzed magad?

Eljött az ideje, hogy megtudd, hogyan győzheted le a magány érzését, nem csak most, hanem mindig, valahányszor hatalmába kerít! Ez természetes dolog. Mindegyikünk megtapasztalta azt az érzést, amikor úgy érezzük, hogy senki sincs, aki megvigasztalhatna, nézzük az üres szobát, valami nyomasztó érzés kerít hatalmába.

Ma már azt mondom, semmi rossz sincs az egyedüllétben, viszont vannak a környezetemben olyan személyek, akik a magány miatt depresszióba estek. Valószínűleg felteszed magadban a kérdést, hogy vajon én voltam-e hasonló helyzetben, volt-e részem ebben a nyomasztó érzésben.

Nem fogok hazudni, engem is hatalmába kerített a magány, viszont én próbáltam egy olyan ,,kiutat” találni, amely teljesen legyőzte ezt az érzést. Találtam egy olyan megoldást, mely nekem és a környezetemben levőknek is bevált.

Először is, muszáj mások társaságát keresned; az nem megoldás, hogy elszigeteled magad a társadalomtól, és azon gondolkodsz, hogy milyen szörnyű a magány, mert így az állapotod csak romlani fog! Az első lépés az, hogy fogadd el önmagad és bízz magadban; ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy képes légy megbirkózni a magány érzésével!

magany

Ha nagyon zavar ez az érzés, fordulhatsz terapeutához, aki segít megtalálni az okot, és ugyancsak segít ezen érzések leküzdésében. Addig is, itt van néhány megoldás, melyeknek köszönhetően a magány nem lesz az életed legnagyobb problémája!

Csoportos tevékenységek

Az első dolog, amit tehetsz az, hogy találj egy olyan tevékenységet, amit szeretsz, és ahol új környezetben új embereket ismerhetsz meg. Vegyél részt csoportos tevékenységekben, például különböző sportokban, vagy olyan emberek társaságát keresd, akikkel közös az érdeklődésetek! Ha olyasmit csinálsz, amit kedvelsz, boldog leszel, és új barátokra tehetsz szert.

Segíts másokon!

Ha segítesz a rászorulókon, az a magány ellen is segíthet. Büszkének érezheted magad, segíthet, hogy jobban érezd magad, hogy elégedett légy önmagaddal, s ezen kívül még akár hosszú és erős barátságok is születhetnek. Próbáld meg, minden bizonnyal meglepődsz majd!

Hobbiállat

Ha tartasz egy hobbiállatot, például kutyát vagy macskát, szeretve érzed magad. Ha nincs házi kedvenced, csatlakozhatsz olyan csoportokhoz, vagy mehetsz olyan helyekre, ahol állatok vannak, és velük lehetsz. Ezek a csodás állatok kiváló társaink lehetnek, ha egyedül vagyunk, ha nem.

Pozitív gondolkodásmód

A negatív hozzáállásodat cseréld fel inkább realista gondolkodásmódra! Gondolod, hogyha most egyedül vagy, ez azt jelenti, hogy életed végéig magányos leszel? Verd ki ezt a fejedből! Ez egyáltalán nem igaz! Ha most egyedül is vagy, ez még nem jelenti azt, hogy egész életedben egyedül leszel.

stressz2

Nem vagy Nostradamus, hogy biztosan megjósolhasd a jövődet! Bevallom, nem jó érzés egyedül lenni, viszont vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is. Képzeld el, hogy házas vagy, vagy olyan kapcsolatban élsz, melyből nem szabadulhatsz, bármennyire is akarnál, emiatt pedig nap, mint nap szörnyen érzed magad.

Nem csak az a gond, hogy azzal a személlyel kell tovább élned, hanem az is, hogy nem tudsz szabadulni abból a kapcsolatból, különböző okokból, személyesekből, vagy pénzügyiekből. Emiatt minden nap nyomottnak, és életuntnak érzed magad.

magany-2

Ebből a szempontból nem is olyan rossz, hogy egyedül vagy, ugye? Legalább szabad vagy, ki vagy békülve önmagaddal, azt tehetsz, amit csak akarsz! Innen nézve, a magány már nem is annyira szörnyű!

Légy aktív!

Fontos, hogy csinálj valami építő dolgot! Ha csak ülsz, és nem teszel semmit, a helyzeted nem fog megjavulni! Menj szórakozni, csinálj olyat, amiben kedvedet leled! Minden nap próbálj valamit változtatni az életeden!

Az energiádat és a gondolataidat összpontosítsd az élet más területeire és meglátod, mihelyt jobban érzed magad, emberek fognak körülvenni, s nem kizárt, hogy némelykor még visszasírod majd a magány édes perceit.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.