„Kifakadó hólyagok keletkeztek a combom belsején”

45-54 év közötti férfi vagyok. Évek óta küszködöm egy problémával, melynek lényege, hogy a combom belsején fekély kinézetű hólyagok jelentek meg. Időnként fáj és viszket, s ha a hólyag kifakad, vér folyik ki belőle.

A fekélynek látszó, kifakadó hólyagok a comb belső felén lipómára, azaz zsírdaganatra utalnak. Ez egy gyakori kötőszöveti daganat, amely zsírszövetből áll és jóindulatú – jegyzi meg a szerkesztő. A bőr alatti zsírszövetben jelentkezik, a lábakon túl a karokon, a törzsön, sőt a fejen, nyakon és az arcon is megjelenhet. Nem túl gyakran, de akár az izmok és belső szervek zsírszövetében is jellemző lehet. A lipóma többnyire csak kozmetikai problémának számít, ritka, hogy rosszindulatú tumorrá változik.

Minél több benne a kötőszövet, annál keményebb tapintásra. Fájdalom azért jelentkezik, mert a nagyobbra nőtt (pár milliméteres) lipóma nyomja az alatta levő idegeket. Amennyiben az inakat is nyomja, az azokhoz tartozó izomcsoporttal lehetnek gondjaink – jegyzi meg a szerkesztő.

A zsírdaganat kialakulásának okai máig nem teljesen tisztázottak, sokszor genetika áll a háttérben, de anyagcserezavar miatt is megjelenhetnek.

Sok esetben csak műtéttel orvosolható a probléma, melyet helyi érzéstelenítésben végeznek.

Ugyanakkor a fekete kenőcs vagy fekete nadálytő kenőcs is segítséget jelenthet a lipóma kezelésében: allantoin tartalma elősegíti a csontok és csontszövetek regenerálódását, ez a legkiemelkedőbb gyógyhatása – kiváló gyulladásgátló, hámosító, megpuhítja a csomókat és göböket, a szövetek újraképződését is rá lehet bízni.

Véraláfutások, visszérgyulladások, ínhüvely- és nyáktömlő gyulladás esetén, köszvény- és ízületi gyulladás alkalmával, sőt lábgombásodás esetén is hasznos a fekete nadálytő. Körömleváláskor a körömágy begyulladásakor szintén jótékony a hatása – jegyzi meg a szerkesztő.

A lipóma eltávolítását követően egyébként tapasztalatok szerint jobban jár a páciens, ha kerüli a stresszt, a kávét, alkoholt, a túl zsíros ételeket és a dohányzást, mert ezekkel meg lehet előzni az újabb zsírdaganatok megjelenését.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

2 hozzászólás

Válaszolj