Ember-majom hibridet hoztak létre Kínában

A kutatók szerint a hibrid megalkotása egy fontos lépcsőfok volt, hogy állatokat tudjanak felhasználni emberi szervek előállításához, amellyel a későbbiekben rengeteg emberélet lenne megmenthető.

A kutatócsoport nyilvánosságra hozta, hogy emberi őssejteket injekcióztak szövet-előállítás céljából majomembriókba – olvasható a The Independent hírei közt.

A kísérletet megszakították, mielőtt az embrió elérte azt a kort, hogy megszülethetett volna.

A kísérletet Kínában végezte egy spanyol kutatócsoport, és azt mondták, az ember-majom hibrid képes lett volna megszületni.

Az embriót először genetikailag módosították, hogy kikapcsolják a géneket, amelyek a szervek növekedését szabályozzák.

Az eljárás etikusságát tekintve felmerültek aggodalmak, részben abból kifolyólag, hogy mi lesz, ha az emberi őssejt az agyba kerül.

Angel Raya a Barcelonai Regeneratív Orvostudományi Központból elmondta, hogy a két különböző fajból származó sejtekkel végzett kísérletek etikai korlátokba ütköznek. Az aggályok között szerepel, hogy mi történne, ha ezek az őssejtek az állat agyában emberi neuronokat hoznának létre, vagy spermiumsejtekké alakulnának?

Estrella Nunez, a kutatás egyik munkatársa azonban beszámolt róla, hogy abban az esetben, ha az emberi sejt az agyba jut, azonnal megsemmisítik.

A kutatók 14 napban szabták meg a kísérlet hosszát,

amely nem elég hosszú idő ahhoz, hogy az embrió kifejleszthesse az emberi központi idegrendszert. Minden kiméra embriót még ez előtt elpusztítanak.

A témában készült további cikkünket itt olvashatja.

Forrás: Hirado


18 hozzászólás

 1. paposz

  Mi ezen már rég túlvagyunk!!!!!!!!!!

 2. oszi

  Ha már ennyit aggodalmaskodtak, meg vívódtak az etikán, meg a minden máson, és olyan hűde etikusan , akkor mi a fasznak álltak neki…

 3. Paulina

  Ez nagyon durva! A kísérletben részt vevőktől örökre elvenném az összes engedélyüket. Orvosit/asszisztensit… stb.
  Mielőtt makogva másznánk a fákon – újra.

 4. karol0

  Csak igy tovább 😉 lassan a papokon kellene kisérletezni, azokon a világ barmain 😉

 5. Franczia Kiss Mihály

  Itt már régen megjelentek, mint a fidesz fanok, a ner aktív résztvevői!

 6. Füredi Csaba

  embertelen ! ilyet nem szabadna megtenni !
  Én soha semmilyen körülmények között sem kérném az ilyen szervet !

 7. thoamsso

  Majmok bolygója, helló mi?

  Amúgy nálunk genetikailag születnek ezek a hülyék, és mind a fideszre szavaznak! Mert máskülönben nem történhetne meg olyan, hogy egy elborult agyú fideszes 15000m2 zöldterületet pusztítson ki egy magyar településen! (várpalota és a botrányos kerékpárút-uszoda-építés, vár átalakítás ugye…)

 8. székely lászló géza

  Ez a kis lény,ha már megszületett,és életképes….az életét elvenni gyilkoság. Csak azt nem értem az egész ügyben,ha ennyi erkölcsi és etikai normát áthágva,természetellenes módon úgmond létrehozták.előbb utóbb,amilyen az ember a további korlátokat is átlépi.A kis lényre valószínű keserves jövő vár…..pl. genetikai kisérletek.Már a puszta léte a legsúlyosabb ,és legveszélyesebb következményekkel járhat.KI lesz ezérzr felelős,ti. a Teremtőt ebből már kirekesztették..EZT a lény nem természet hozta létre,mint az öszvért,….hanem mi…..

 9. Vedres Tamás

  Szerintem még él,nálunk lett regnáló politikus.

 10. Zolika

  A beteg emberek ebből is politikát csinálnak ! Jó látni, hogy melyik oldal is a beteg/gyagyás !

 11. Nira

  Nem tetszik. Trancsíroznak. Kínoznak. Persze Kínában mindent lehet, igaz? 🙁

 12. Hun

  A teremtő saját képére teremtett minket! Így a teremtés képességét is adta. Kár, hogy a felelősségvállalás már kihalt dolog, pedig vele járna! Egyeseknek megengedett teremteni egy új lényt még a mi dns-ünkkel is! Mi a saját házunkat….stb nem építhetjük fel , pedig ez is a teremtésben van!
  Amúgy meg, nyugi, ennél komolyabb kísérletek is folytak, folynak és folyni fognak! Szerintem már járnak is köztünk a “termékek”.

 13. ubulka

  A volt főnököm gyanús nekem! Miért ette a szalonnát banánnal……

 14. Bata Jánosné

  Vajon milyen újabb víusmutánst szabadítanak az emberiségre? És akkor lehet keresgélni, hogy milyen állattól, madártól…? Az embertől ered minden baj! A mérhetetlen önhittség,kapzsiság, gonoszság mindennek az eredete! A gyilkosokon, pedofilokon kísérlezzenek ne a szerencsétlen állatokon! Nem félnek az istentől? Pedig előbb-utóbb:

  “kard által vész el ki kardot ránt”. Mit mondjak megérdemlik a legrosszabbakat!

 15. Csobán Gyula Endre

  Ez így éppenséggel nem etikus, hogy végül kioltják az életét ezeknek a szerencsétlen keverék-lényeknek! Ha már létrehozták őket, miért nem engedik nekik, hogy békésen leéljék az életüket?

 16. Kiss János

  az ember a haláltól való félelem miatt sok mindenre képes…vö: távgyógyítás