Lézeres szőrtelenítést szeretnél? Így válassz szalont!

A lézeres szőrtelenítés egyre népszerűbb, nem véletlenül. Ez a szőrtelenítési módszer ugyanis nem csak kiemelkedően hatékony, de valóban végleges megoldást jelent a nem kívánt szőrszálak eltávolítására. Ugyanakkor ahhoz, hogy az eredmény valóban megfelelő legyen, nem mindegy hogy az adott szalonban milyen berendezést használnak, és a kezelők szakértelme is rendkívül fontos. A rengeteg hirdetés között azonban nehéz eligazodni – ezért cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen szempontokra kell figyelni, amikor szalont választasz.

nem mindegy hogy az adott szalonban milyen berendezést használnak. Fotó: freepik.com

Óriási a különbség a lézerek között

Az első és legfontosabb szempont, hogy milyen gépekkel dolgozik a kiszemelt szalon. Bár ma már szinte mindenhol az európai népesség bőrtípusa számára kifejlesztett diódalézeres gépeket alkalmazzák, az egyes berendezések között mégis óriási eltérések lehetnek. Sok szalon választ olcsóbb, keleti gyártóktól rendelt berendezést, de ezeknek sem a hatékonysága, sem a biztonságossága nem éri el a neves gyártók termékeit. Egy megbízható szalon legtöbbször már a weboldalán feltünteti a gyártók nevét – de ha nem, mindenképp kérdezz rá a kezelések előtt. Csak így lehetsz benne biztos, hogy a lézeres szőrtelenítés eredményével elégedett leszel. 

A kezelést végző személyzet szaktudása is kiemelkedően fontos. Fotó: freepik.com

Nagyon lényeges az is, hogy ki kezeli a gépeket

Egy másik fontos kérdés, hogy a gépek kezelői valóban megfelelő szakértelemmel rendelkeznek-e a lézeres szőrtelenítés területén. És itt nem csak a gépek kezeléséről van szó: a lézeres szőrtelenítés során ugyanis kritikus fontosságú, hogy a bőr tónusához és a szőrszálak színéhez tökéletesen megfelelő beállítást használják. 

Ennek pontos felismerésére pedig csak a kozmetikusi végzettséggel rendelkező gépkezelők képesek, mint ahogy arra is, hogy egy hatékony kezelési tervet állítsanak össze, vagy felismerjék az esetleges kizáró okokat, például bőrbetegségeket. Ez különösen igaz az érzékenyebb területek esetében, például az intim területek, vagy az arc szőrtelenítésekor, ahol a nem megfelelő beállítás irritációt vagy rosszabb esetben a bőr sérülését okozhatják.

Éppen ezért mindig érdemes tájékozódni arról, hogy pontosan ki végzi majd a kezelést: rendelkezik-e  kozmetikusi képesítéssel és továbbképezték-e a lézeres szőrtelenítésre. További előnyt jelent az orvosi támogató háttér – így, ha bármilyen mellékhatás vagy komplikáció lép fel, akkor megfelelő kezelést kaphatsz majd. 

Kérj konzultációt és gondold át a döntést!

Ha a fenti szempontok rendben vannak, akkor az első lépés, hogy jelentkezz be egy konzultációra. Érdemes olyan szalont választani, ahol a konzultáció ingyenes  – ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy ellátogass oda, és megismerd a környezetet. 

Gyűjtsd össze a fontos kérdéseidet és bátran tedd fel azokat – ha a fiatalabb korosztályba tartozol, megbeszélhetitek, hogy hány éves kortól javasolt a lézeres szőrtelenítés a te egyéni adottságaidat is figyelembe véve. Ugyanígy lényeges, hogy van-e bármilyen betegséged, szedsz-e bármilyen gyógyszert: egy szakavatott kezelő így meg tudja ítélni, hogy valóban alkalmas vagy-e a kezelésre.

A konzultáció során azt is vedd figyelembe, hogy hogy érzed magad a beszélgetés közben – valóban úgy érzed-e, hogy kielégítő válaszokat kaptál és fel mered tenni a kérdéseidet. Ezután nyugodtan fontold meg a döntést, és csak akkor dönts az adott szalon mellett, ha már biztos vagy abban, hogy jó helyen jársz.

A lézeres szőrtelenítés egy komplex, magas szakértelmet igénylő eljárás. Fotó: freepik.com

Nagyon fontos, hogy jól érezd majd magad a kezelések közben

Ahhoz, hogy a lézeres szőrtelenítés valóban a kívánt eredményt hozza, több alkalommal kell megismételni a kezelést. Éppen ezért nagyon fontos, hogy komfortosan érezd magad a kiválasztott szalonban, barátságos, támogató légkörben folyjon a szőrtelenítés. Nagy szerepe van az esztétikus, tiszta és modern környezetnek is – egy túlzsúfolt, vagy kevésbé igényes szalonban kevésbé fogod magad jól érezni. 

Összefoglalva a fentieket, a lézeres szőrtelenítés egy komplex, magas szakértelmet igénylő eljárás, ahol a prémium minőségű gépek mellett a képzett személyzetnek is óriási szerepe van.

A cikket a lézeres szőrtelenítés specialistájának, a Depilhome szakértőinek támogatásával készítettük. 

(x)

Forrás: PR cikk