A relaxáció művészete: a megfelelő masszázsasztal kiválasztása a maximális kényelem érdekében

Mi kell a teljes, tökéletes pihenéshez? Egyrészt kényelem. Ha az ember rosszul érzi magát a bőrében, ha azt sem tudja, hogyan feküdjön, annyira kellemetlen a szituáció egésze, akkor bizony lőttek a kikapcsolódásnak, a lazításnak. Másrészt, ha a test megpihent, akkor az elme elcsendesítése is elengedhetetlen a sikerhez, ami szintén nem egyszerű feladat, viszont a jelenlét művészetével ez könnyebben megoldható, mint azt a legtöbben gondolják. (x)

Mi az összefüggés a stressz és a masszázs között?

A masszázsolajak mellett a linken minden, a masszázshoz elengedhetetlen kellék, kiegészítő egyszerűen beszerezhető. A relaxáció ugyanis több ponton is támogatható. A mai stresszes világban az emberek többsége roppantul nehézkesen képes csak ellazulni. Nehéz letenni a gondolatok örvényét, nehéz elvonatkoztatni a mindennapok problémáitól, nehéz megérkezni a pillanatba. Márpedig a masszázs úgy a legeredményesebb, hogy a vendég jelen van, még ha esetleg nem is beszél, csupán lazít akkor is. A test ekkor megnyugodhat, szépen felengedhet, és a relaxáló mozdulatok hatására az öngyógyító folyamatok a maguk természetességében beindulhatnak.

A stressz korunk népbetegsége. Sokszor ismételt kijelentés ez, amit mégis a legtöbben félvállról vesznek. Kevesen tudják, hogy a stressz nem pusztán idegeskedést, feszültséget jelent, hanem annál sokkal többet. A szervezet egészére negatívan hat. Károsítja a szervrendszerek működését különösen hosszan fennálló krónikus stressz esetén. És még valami. Beköti az izmokat, az ízületeket, a vázrendszer konkrétan feszüléssel reagál a bensőben feszítő érzésekre. Így kapcsolódik össze a stressz a masszázzsal. A cél logikusan a stressz mértékének csökkentése. Ehhez önmagában a terápia kevés, mert elsődleges a kiváltó okok megszüntetése. Ugyanakkor a testben felgyülemlett, elraktározott feszültséget képes kioldani, ezáltal lazítani a szöveteket, izmokat, nyújtani a összerándult inakat. Ha a test fellélegzik, az automatikusan hat a lélek megkönnyebbülésére is, ilyen módon válhat ez egy hatékony, támogató körforgássá.

Young man having a massage by a professional masseuse

Milyen jellemzőket testesít meg az ideális masszázságy?

Ahogy azt a cikk bevezetésében már említettük, a teljes elégedettség egyik záloga maga a masszázságy. Nem mindegy például, hogy milyen hosszú. Sokan kezdőként ott rontják el a vásárlást, hogy úgy vélik, bőven elegendő a 190 centiméteres hosszúság, hiszen a legtöbben bőven beleférnek ebbe a hosszba. Igen ám, de ha a vendég helyezkedik, ha kicsit kinyújtja magát, akkor könnyen ott találhatja magát, ahol a lábai félig már a levegőben lógnak. Ez több, mint kényelmetlen felállás! Vagyis két méteres hosszban megéri gondolkodni, még ha túlzásnak is tűnik első körben. A gyakorlat viszonylag rövid idő alatt igazolhatja, hogy nem az.

Ezen kívül nem mindegy, hogy tömör fa vagy alumínium a szerkezet. Mindkettő tartós, ez tény, de a masszázs közben kialakuló esetleges zajhatás olyan tényező, ami megfontolásra méltó. A fém szerkezet ugyanis idővel nyikoroghat, ami bizony megakadályozhatja az ellazulást, míg a tömör fa hosszú éveken át gondmentesen helytállhat még komoly igénybevétel mellett is.

Partner tartalom (x)

Forrás: Napidoktor.hu