1% – Itt biztos jó helyre kerül az adományod!

Mindannyian szeretnénk valamilyen módon segíteni, de nehéz lehet tudni, hogy adományainknak hol lesz a legnagyobb jelentősége. Ezért érdemes megfontolnunk, hogy adónk 1%-ával támogassuk a Gyermekleukémia Alapítványt. A szervezet jó célra fordítja a pénzünket, segítve a beteg gyermekeket és családjaikat.

A leukémia a rák egyik legsúlyosabb formája.

A betegségben érintett családok élete nehéz, mert a leukémia (vérrák) a rák egyik legsúlyosabb formája. A leukémia akkor alakul ki, amikor a csontvelőben kóros vérsejtek képződnek és kontrollálatlanul szaporodnak.

Tünetei sok esetben megegyeznek más betegségek jeleivel, pl. influenza, hurutos megbetegedések, ezért nem olyan könnyű a korai szakaszban felismerni.

gyermek, leukémia, maci

A gyermekek daganatos megbetegedései közül a leukémia a leggyakoribb.

A leukémia kezelése az életkortól és a személy általános egészségi állapotától függ, de magában foglalhat kemoterápiát vagy sugárterápiát a kóros sejtek elpusztítására, illetve műtétet azok eltávolítására a szervezetből.

Csontvelő átültetést is alkalmaznak a sérült csontvelő egészséges csontvelővel való pótlására. A módszer rendkívül hatékony, de nagyon veszélyes gyógyítási mód. A kis betegek jelentős része meggyógyul, de, az is lehet, hogy a beültetett sejtek elhúzódó, gyakran évekig tartó betegséget okoznak.

A leukémia egyes típusai esetében őssejt-transzplantáció is rendelkezésre áll. Bizonyos esetekben a leukémia gyógyszeres kezeléssel is kordában tartható, ha a leukémia nem túl előrehaladott.

Az orvostudomány mai állása alapján  a leukémiás és daganatos gyermekek közel 80%-a gyógyítható. 

Mit csinál az alapítvány és mire fordítja a kapott adományokat?

A Gyermekleukémia Alapítvány számos fontos dolgot tesz, hogy támogassa küldetését, a leukémiával küzdő gyermekek és családok megsegítését.

Kiemelten fontos szerepvállalások:

Leukémiával érintett gyermekek és családjuk támogatása

A családoknak gyakran óriási anyagi nehézségekkel kell szembenézniük egy beteg gyermek gondozása miatt. Gyakran az egyik szülő, általában az édesanya rákényszerül munkahelye átmeneti feladására, hogy minden idejével, energiájával segíthesse gyermeke gyógykezelését, jelen lehessen vele ebben a nehéz helyzetben. Ezért a lelki, mentális segítségen túl rendszeres anyagi támogatásra is szükségük van. Az 1% adomány finanszírozza évente több mint 100 család anyagi stabilitását segíti elő.

Térítésmentes nyári táborok szervezése

Ingyenes nyári táborokat szerveznek ezeknek a gyerekeknek, amelyek lehetőséget biztosítanak számukra, hogy a kezelésekből kiszakadva, jól érezzék magukat egy támogató környezetben. A hosszas kórházi kezelés után feltöltődhetnek, új élményekkel, barátokkal gazdagodnak.

Kórházak, gyógyszerek támogatása

Emellett létfontosságú támogatást nyújtanak a kórházaknak. Rendszeresen támogatják a magyarországi kórházak gyermekonkológiai osztályait különféle orvostechnikai berendezések beszerzésével, gyógyszerek támogatásával.

Ha adód 1%-át adományozod, biztos lehetsz benne, hogy pénzed jó helyre kerül!

Megbízhatóan, 2003-óta segítik a leukémiás gyermekeket. Közhasznú alapítványként működnek – beszámolóikat megtekintheted weboldalukon.

Legyél részese a leukémiás gyermekek gyógyulásának! Támogasd az alapítványt az adó 1 százalék felajánlásoddal! Segíts nekik, számítunk rád!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.