Meglepő tények a női mellekről és a szexről

Két érdekesség a női, és egy a férfi mellről. No és persze mindarról, ami a kettőt összeköti: a szexről.

A mell szerepe a szexben

A tudomány évtizedek óta kutatja a női test legérzékenyebb pontjait. Hosszú ideig úgy tudtuk, hogy a csikló, a hüvely és a méhnyak áll az izgalom-piramis csúcsán, és minden más ezek után következik. Egy ideje azonban különleges tényre derült fény: a mellbimbók ingerlése az agynak ugyanazokat a területeit hozza izgalomba, mint az előbbiekben említett zónák. Egyszóval: a legtöbb nőt ki lehet elégíteni pusztán azzal, ha a mellbimbóit ingereljük. 

Foto:pixabay.com

Valószínűleg nem véletlen az, hogy az emlősök zömétől eltérő módon az ember a feje alatt, nem pedig az oldalán viseli a melleit, és a nő kebel nem csupán a terhesség és a szoptatás idejére ér el egy bizonyos méretet, hanem gyakorlatilag a pubertáskortól kezdve telt és kerek (bár persze eltérő mértékben, a nők nagy bánatára). A női mell nem csak a termékenység szimbóluma, hanem egyúttal a szexus alfája és omegája is: a reklámpiac ki is aknázza a fedetlen női felsőtest vonzerejében rejlő lehetőségeket. 

A feltűnő, szexi páros testrész kulcsfontosságú szerepet játszik a női orgazmus elérésében is. Ha a nő szexuális izgalomba jön, a kebelmérete növekszik, a mellbimbói sötétebbek lesznek. Ez a férfit csak még tovább izgatja, aki így a mellbimbóhoz nyúl, ami tovább fokozza a nő izgalmát – a természet tökéletes körforgása ez. 

Így szexel a szorongó ember

A mell a kapocs az erogén zónák között

A mell nem csupán erogén zóna a maga jogán, amelynek az ingerlése nők milliónál intenzív orgazmust válhat ki, hanem egyfajta kapocs is a ma már korábbiakban említett csikló, hüvely és méhnyak szentháromság között is.  Az MRI-vizsgálatok során kiderült, hogy amikor az önkéntesek a saját mellbimbóikat stimulálták, mindhárom említett terület szexuális izgalommal reagált az ingerre!

A női mellbimbó tehát mindenképpen multifunkciós szervnek mondható: amellett, hogy természetesen – korábban egyetlenként ismert eredeti funkciója mellett – táplálja az utódot, felizgatja a partnert, és tovább izgatja magát a keblek tulajdonosát is. 

És mi a helyzet a férfiak melleivel?

Sokan tették már fel a kérdést, hogy miért vannak a férfiaknak melleik, ha ők nem szoptatják a gyereket. A méhen belüli fejlődés során kezdetben minden magzat „lány”, és a nemek közti különbség csak a mell kialakulását követően jelenik meg. 

Külön érdekelte a tudósokat az is a kezdetektől fogva, hogy vajon mennyire érzékeny a férfiak melle, mellbimbója. Nos, ebben a kérdésben máig nincs egyetértés: vannak férfiak, akiket elképesztő módon izgat szexuálisan a mellbimbók ingerlés, míg mások semmilyen módon nem reagálnak erre a stimuluszra. Érdemes a pároddal kipróbálni, hogy te melyik csoportba tartozol…   

 

Forrás: nuus.hu