Női mumus, a frigiditás

A frigiditás napjainkban is komoly probléma, hiszen sokan szenvednek benne. De ez a kór gyógyítható, és ha legyőzzük, akkor újra élvezetet és orgazmust hoz majd a szex.

Frigiditás

Orgazmushiány. A legtöbben ezzel azonosítják ezt a fogalmat, pedig ennél azért összetettebb a dolog. A frigiditás fogalomköréhez a csúcs elérésének képtelensége mellett hozzá tartozik a szexuális vágy hiánya, a szexuális ingerekre való érzéketlenség valamint az érzelmi élmény és kielégülés hiánya az aktus alatt – számol be a Bien.

Mi okozza?

Sokan úgy képzelik, hogy a frigiditás a nők hibája, éppen ezért ezt nekik kell kezelni. Pedig ez nem mindig igaz. Az tény, hogy sok esetben testi rendellenesség, például hormonzavar okozza, de az is igaz, hogy gyakran lelki háttere van, ami nem feltétlenül csak a nőhöz köthető.

Orvosi okok

Az orvosok által kezelhető okok között, mint már említettük, előkelő helyen szerepel a hormonzavar. Emellett azonban még számos kiváltója lehet a frigiditásnak. Előfordul, hogy csak a fogamzásgátló okoz némi eltérést, de az is megesik, hogy neurológiai, vagy nőgyógyászati gondok állnak a háttérben. Éppen ezért, ha úgy érzed, tartósan gondjaid vannak a szexualitásoddal, akkor érdemes egy teljes kivizsgálást is kérned.

kapcsolat, noszex

Fotó: 123rf.com

Lelki okok

A másik nagy hányadát a frigiditás kialakulásának a lelki okok teszik ki. Itt azonban már nagyon sok minden szerepelhet. Az elsődleges a túlzott akarás, amikor annyira rágörcsöl a szexre a nő, hogy képtelen lesz élvezni azt. Kiváltó lehet sok gyermekkori sérülés és szexuális sokk, de akár ide sorolható a terhesség miatti szorongás is. Sőt, sokszor éppen az a kiváltó ok, hogy a nő túlzottan is önmagára koncentrál, megtesz mindent, az orgazmusáért, és közben megfeledkezik arról, hogy miért is akarta az aktust.

Partner

Sajnos a frigiditás kialakulásában sokszor a partner is szerepet játszik. Ilyenkor tulajdonképpen egy olyan párkapcsolatról van szó, melyben a nő benne ragadt, amit már nem élvez, és egyáltalán nem kíván. Ez az elutasítás a partner iránt frigiditás formájában is jelenezhet. Ekkor bizony komoly beszélgetés áll előttünk, és mindenképpen lépni kell, lezárni a nem működő kapcsolatot.

Környezet

Az is előfordulhat, hogy a környezeti feltételek nem teszik lehetővé, hogy a nő kikapcsoljon. Ez azt jelenti, hogy ha lopott pásztorórákból áll a szexuális életed, és folyton attól rettegsz, hogy valaki megláthat, vagy rátok nyithat, akkor az is vezethet oda, hogy elveszíted a szex élvezetének képességét.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

„Ki a frigid?” – Most megtudhatod

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.