Omega-3 segített a méhtest daganat ellen

45-54 év közötti nő vagyok. Méhtest daganattal küzdöttem, nyirokrendszeri áttétekkel. A betegségem 23 hónappal ezelőtt derült ki, akkor 50 éves voltam.

Orvosok által 13 évvel ezelőtt diagnosztizált, mióma jóindulatú daganatom rosszindulatúvá vált, nyirokrendszeri áttéttel. A szövettani diagnózist követően a kemoterápiát elutasítottam.

Elkezdtem rendkívül nagy hatásfokú, organikus Omega-3 terméket fogyasztani. A szedését megelőzően száraz vércsepp analízist készítettem saját magamnak, melyet egy norvég labor elemzett. Az Omega-6 értékem 47.1 lett, ami magyarázat arra, miért lettem daganatos. Fogyasztást követően 120 nap elteltével újra megmértem az Omega-6 és egyéb zsírsav szintemet, s kiderült, hogy az Omega-6 értékem 3.8-ra csökkent, további 10 zsírsav értékem pedig 60 százalékot javult.

Ezzel megszűnt a daganat kockázatom! Mindenkinek javaslom az Omega-3 zsírsavakat. Hogy miért? Modern étrendünk sokkal több Omega-6 zsírsavat és lényegesen kevesebb tengeri Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ennek következtében a szervezetünkben található Omega-6 és Omega-3 zsírsavak közötti arány felborul. A megzavart egyensúly felel az életmóddal összefüggő egészségügyi problémák kialakulásáért is. Az Omega-6 és az Omega-3 zsírsavak a szervezetünkben található, hormonszerű jelzőmolekulák. Az Omega-6-ból származó eikozanoidok gyulladáskeltőek, hozzájárulnak a krónikus gyulladáshoz.

Az Omega-3 zsírsavakból származó jelzőmolekulák pedig erősen gyulladáscsökkentő hatásúak. A normális Omega-6 és Omega-3 arány egészségünk egyik alapja, a felborult arány viszont hozzájárul a krónikus gyulladás létrejöttéhez. Az Egészségügyi Világszervezet az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak 5:1 arányát ajánlja.

Segítségként két videót is szeretnék javasolni:

A megfelelő mennyiség és az optimális arányok valóban igen fontosak ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Az Omega-3 zsírsavakból 1-2 gramm az ajánlott napi mennyiség, míg az Omega-6-ból 3 gramm alatti fogyasztás a javasolt naponta.

Mivel az Omega-3 zsírsav nagy része esszenciális zsírsav, ezt az emberi test nem képes előállítani, kénytelenek vagyunk táplálkozásunkból fedezni a kellő mennyiséget. Az Omega-3 legismertebb savai az eikozapentaénsav (EPA), a dokozahexaénsav (DHA), valamint az alfa-linolénsav (ALA). Az Omega-6 esetében az esszenciális linolsav és az arachidonsav tartozik a leginkább ismertek közé.

Fontos tudni, hogy az Omega-6 zsírsav fogyasztásának túlzásba vitele súlyos következményeket vonhat maga után: elősegíti a gyulladásos folyamatok jelentkezését, káros szabadgyök-képződést eredményezhet. A helyes zsírsav-fogyasztás aránya tehát nagyon lényeges!

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

2 hozzászólás

  1. Horváth Csilla

    Szeretnék bővebb felvilágosítást kapni. Köszönöm.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.