Így szexel a szorongó ember

Csak Amerikában 40 millió embert érint a krónikus szorongás, ami a libidótól kezdve az intimitás minőségéig mindent befolyásolhat. Egy felmérés szorongó embereket kérdezett arról, hogy szexuális életüket miben befolyásolja betegségük.

Nem tudom átadni magam a pillanatnak

A szorongásom olyan súlyos, hogy nem tudom elengedni magam, állandóan azon agyalok, hogy a partnerem mit gondol rólam, hogy biztosan rosszul csinálok mindent. Szeretem a barátnőmet, mégsem tudom vele igazán élvezni a szexet, mert a testem befeszül, az agyam pedig pörög. Minden mozdulatot túlgondolok, ezért az egész aktus kínos és kényelmetlen – számol be a Bien.

Nem tudok ráhangolódni a partneremre

Ahhoz, hogy valakivel eljussak az intimitásig, először nagyon meg kell nyílnom neki és olyan mély szinten kell lelkileg kapcsolódnunk, hogy csak rendkívül kevés emberrel tudtam eddig – életem során – eljutni a testiségig. Nagyon rá kell hangolódnom a másikra ahhoz, hogy élvezetes legyen a szex, számomra nem létezik gyors menet, barátság extrákkal vagy egyéjszakás kaland.

noszex

Fotó: 123rf.com

Közben csak arra tudok figyelni, hogy jó vagyok-e

Legutóbb próbáltam spontán lenni és egy buliban összejöttem egy nagyon kedves fiúval. Csókolózás közepén hirtelen elfogott a szorongás és megkérdeztem, hogy „Jól érzed magad velem?” Teljesen kizökkent és értetlenkedett, hogy mégis hogyan érezné magát egy csók közepén? Egyből elszégyelltem magam és még idegesebb lettem. Nem tudtam, hogy túl lassan haladunk-e, vagy túl rámenős vagyok neki, hogy jól csinálom-e stb. Csak azt akartam tudni, hogy jó vagyok-e, de teljesen elrontottam az egészet, eltűnt a varázs. Viszont, ha nem kérdeztem volna rá, akkor pedig végig azon kezdtem volna el agyalni, hogy biztos rosszul csinálom és nem is élvezi velem a csókolózást. Utálom, hogy a szorongásom elrontja ezeket a pillanatokat.

Nehezen izgulok fel

Mindig csodálkozva nézem a filmeken, mikor a pár elkezd csókolózni és egyből szexbe torkollik a dolog, mert ez nálam sajnos sosem így történik. Nagyon nehezen izgulok fel, ami a párkapcsolatomra nincs túl jó hatással. A barátommal évek óta együtt vagyunk, nagyon szeretem és bízom benne, de én egyszerűen nem tudok ilyen hamar „hangulatba kerülni”. Mivel szorongok és jár az agyam, a pasimnak nagyobb erőfeszítésébe kerül, hogy „elcsábítson” és eljusson velem az ágyig.

Néha iszom előtte, hogy lenyugtassam magam

Ritkán iszom, nem vagyok nagy piás, de szex előtt jólesik. A krónikus szorongásom olyan szinten áll az élvezet útjába, hogy kell valami, amitől ellazulok. Már előfordult, hogy egy-egy lány rákérdezett, hogy miért van szükségem szex előtt alkoholra és volt, hogy viccel elütöttem a kérdést, de ma már őszintén megmondom, hogy azért iszom, mint bárki más: hogy oldjam a feszültséget, de ez számomra szex előtt sajnos szinte létkérdés. Egyébként szinte soha nem kívánom az alkoholt, csak szex előtt, de azért oda kell figyelnem arra, hogy milyen gyakran fogyasztom, mert tudom, hogy ez a dolog könnyen kicsúszhat az ember irányítása alól.

noszex, párkapcsolat

Fotó: 123rf.com

Görcsölök azon, hogy nézek ki

A testképzavarom és a szorongásom kéz a kézben járnak és nagyon megnehezítik a szexuális életem. Állandóan azon izgulok, hogy hogyan mutatok meztelenül és a partnerem milyennek látja a testem. Hiába mondják, hogy csinos, kívánatos vagyok, sosem tudnak meggyőzni.

Szex közben is arra gondolok, mi lesz utána

Szexelünk a sráccal, jó vele, kedves, aranyos, de én nem tudom élvezni igazán, mert már közben is azon agyalok, hogy mi lesz utána. Ilyen kérdések kavarognak bennem, hogy ez hogyan változtatja majd meg a kapcsolatunkat, csak szexre használ-e, fel fog-e hívni vagy eltűnik, tényleg tetszem-e neki stb. Borzasztó ez a belső feszültség és sokszor a partner is észreveszi.

A testiség betervezve is nyomást gyakorol rám

Többgyerekes szülőkként a szexet kénytelenek vagyunk előre betervezni, de a szorongásom miatt már napokkal előtte ezen izgulok. Túlgondolom, hogy mi legyen rajtam, lesz-e elég időnk, ne jöjjön közbe semmi, vagy ne legyek túl fáradt. Ez sajnos szinte kiöli a vágyat az egész intimitásból.

Olvasd el ezt is!

Az eltérő szexuális vágy hogyan változtatja meg a párkapcsolatot?

Forrás: Napidoktor.hu