„Operációt minél előbb” – Tallós Rita megküzdött a rákkal

2 évvel ezelőtt én magam fedeztem fel egy csomót a mellemben. Azonnal orvoshoz fordultam, akkor derült ki, hogy ez bizony rák. Mindenkinek azt javaslom, hogy amilyen gyorsan csak lehet, végeztesse el a műtétet, hiszen nem lehet tudni, mikor indul el a rosszindulatú daganatos sejtek szaporodása.

Engem 2012 novemberében műtöttek meg, a betegség felfedezése után egy hónappal „lezavartuk” a dolgot, ezután következett 6 kemoterápia és 25 sugárkezelés. A körülményekhez képest jól bírtam a kemót, végig a családom tartotta bennem a lelket. Tudom, hogy kihagyhatatlan ez a kezelés, ezért el kellett viselnem a vele járó tüneteket: hogy 3-4 napra szinte zombivá váltam, semmit sem tudtam csinálni, nem éreztem az ízeket és kihullott a hajam is. Immunerősítő gyógyszereket szedtem: fagyöngykivonatot és kínai gyógygombát, emellett pedig Avemart.

Hiszem, hogy minden betegség lelki eredetű: ha az ember rágódik a dolgokon, stresszes életet él, erős konfliktusokat él át, az testi tünetekként is jelentkezik. A problémákat el kell engedni, fel kell dolgozni és rá kell jönni, hogy a saját életünkben mi magunk vagyunk a legfontosabb személyek. A családom végig mellettem állt: a férjem például sosem kezelt úgy, mint egy beteg embert, ő volt az, aki a diagnózis után sem ijedt meg, mert tudta, hogy meg fogok küzdeni a rákkal. Szerintem a gyógyulás legfontosabb része, hogy a környezet segítsen, támogasson és ne hagyja, hogy a betegség magával rántsa az embert.

Két évvel a betegség után nagyon jól érzem magam, ezért is vállaltam el, hogy a tavalyi év után ismét részt veszek a Mouzdulj! Közhasznú Egyesület november 22-i jótékonysági divatbemutatóján. Mára kinőtt a hajam és teljesen tünetmentes vagyok. Tíz évig fél évente kell kontrollra járni – épp novemberben lesz a következő.

Fotó: Jegy.hu

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.