Súlyproblémák megoldása végleg

Korunk civilizációs népbetegsége, a rossz táplálkozási szokásokból fakadó és a mozgásszegény életmódra visszavezethető súlyproblémák, vagyis az elhízás.

Az elhízás nem csak esztétikai gond, hanem súlyos egészségügyi probléma.

Az elhízás jól mérhetően csökkenti az átlagos várható emberi életkort. A súlytöbblet megterheli a támasztórendszert: a csontokat, izületeket, izmokat, a keringési rendszert: szívet, érrendszert.  Az elhízás sokszor vezet cukorbetegséghez.

Bár az elhízás oka lehet örökletes hajlam, idegrendszeri és hormonális hatások, de legtöbbször  a rossz táplálkozási szokásokra és a mozgásszegény életmódra vezethető vissza.

tulsuly, elhizas1

Foto:pixabay.com

A fogyásra nincsenek biztos receptek, nincsenek csodák. A legtöbb szenzációs csodadiéta kezdetben valóban gyors fogyást eredményez, de ez egy idő után megállhat és a testsúly megtartásában sem segítenek. Pedig az igazi feladat a megtartása annak, amit elértünk!

A súlyproblémák hatékony kezeléséhez két területre való odafigyelés és fegyelmezettség a legfontosabb:

1. hatékony testedzés
A rendszeres, személyre szabott és élvezetes mozgás, hisz az edzésekkel nem csak az energiafelhasználást növelheted meg jelentős mértékben, hanem az éhségérzeted is csökkeni fog! Vannak ugyanis olyan edzésprogramok, melyek hatására  a közhiedelemmel ellentétben nem nő, hanem csökken az étvágy!

2. táplálkozási tanácsadás
Alacsony energiatartalmú, magas telítettségi érzést eredményező étrend összeállítása szakemberek segítségével, melyeket a személyes ízléshez, életvitelhez, időbeosztáshoz igazítanak. A lényeg az, hogy szeresd, amit eszel és érezd jól magad!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.