Egyes típus Nick Jonas

Tini bálvány, fürtös barna herceg, aki koncertjein odaadja szívét a sikítozó, zokogó lányoknak. Ám élete, nem fenékig tejfel. Nick Jonas egyes típusú cukorbetegségben szenved.

Nick Jonas talán napjaink egyik legismertebb fiatal csillaga a zenei égbolton. 7 évesen kapta első jelentős szerepét, ugyanis a színészkedésbe is belekóstolt. Tehetségére hamar felfigyeltek. A Disney vette szárnyai alá, ám nem csak őt, hanem közel azonos korú testvérei is felkérést kaptak egy tévéműsorra. Saját sorozatuk indult, Jonas Brothers néven, amivel a tengerentúlon beírták magukat a tinédzser lányok szerelmes leveinek címzettjei közé.

A fiúk élete valóban nem átlagos, hiszen iskolából, turnéra mennek, majd egy újabb epizódot forgatnak sorozatukhoz.

"Minden egyes turnénkon, tanulás után rádióbeszélgetésekre megyünk, ebédelünk valamilyen fontos emberrel, majd fellépünk, énekelünk és a nap végére ágyba kerülünk valahogy. És ennek sosincs vége." – mondja Nick.

jonas_brothers

Ez az életvitel egy felnőttnek is megterhelő, de egy gyereket még jobban megvisel, főleg, ha az egészségi állapota nem 100%-os. Nick Jonas egyes típusú cukorbetegségben szenved, amely nagyon súlyos. Ez komoly befolyással bír életére.

Meg kell válogatnia mit eszik, mikor eszik és folyamatosan gyógyszereket kell szednie, hogy állapotát szinten tarthassa. Nagyon nehéz minden egyes fellépésen a legjobbat nyújtani, hogyha a fáradtság mellett még az egészségileg sem remekel. Szerencsére segítségére vannak testvérei és családja. Kiskorától kezdve jelen van a show bizniszben. Amibe belekezd, elmondása szerint, sosem hagyja félbe és mindig küzd céljaiért.

"Furcsának tűnhet, de az én legnagyobb félelmem, hogy nem vagyok tökéletes. Maximalista vagyok és elszomorít, hogyha a dolgok rosszul mennek, vagy ha valamit elszúrok. Sokat idegeskedtem, de mára megtanultam lazítani." – magyarázza Nick.

Szüksége is van arra, hogy kontrollálja indulatait, és rendszeres életet éljen, hiszen cukrosként oda kell figyelnie magára. Mikor közölték vele, hogy diabeteszes, először sokkot kapott. Ám családja és barátai segítségével felvette a kesztyűt, harcolni kezdett a kór ellen.

A Jonas Brothers rengeteg jótékonysági kezdeményezésnek lelkes tagja, többek között a Change for the Children Alapítvány támogatói, mely program határozottságra, és kitartásra buzdítja a gyermekeket. Nick Jonas az egyik neves gyógyszergyártó cég által indított kezdeményezés partnere, pontosabban a cukorbetegség nagyköveteként arra buzdítja a fiatalokat, hogy merjenek szembe nézni a diabétesszel és harcolni ellene.

Forrás: