Gyerekzsúr szabadtéri játékokkal? Így figyelj a biztonságra!

Hamarosan beköszönt a tavasz, az első napsugarakkal pedig elérkezik a kerti gyerekzsúrok időszaka is. A legtöbb szülő felejthetetlen szülinappal szeretné meglepni gyermekét, amihez sokan igénybe veszik a játszóházakból ismerős, látványos elemeket is. (x)

A nem megfelelő használattal ezek a játékok azonban kisebb-nagyobb baleseteket is okozhatnak. Ezekre a főbb biztonsági előírásokra figyelj, hogy semmi ne ronthassa el a kicsik felhőtlen szórakozását!

játszósátor_gyerekek

Gyerek csúszda

Az udvarok és játszóterek elengedhetetlen dísze, így nem csoda, hogy a csúszda gyerekeknek kínált élményeit egy hétvégi összejövetelen is élvezni szeretnénk. A vásárlásnál arra figyeljünk, hogy megbízható forrásból, egy ismert játék webáruház kínálatából válasszuk ki házi játszóterünk fő attrakcióját.

Nem szabad elfeledkeznünk a biztonságos földet érésről sem! A gyerek csúszda helyének kiválasztásakor vegyük figyelembe, elég puha, füves- e a talaj ahhoz, hogy a lesiklás végén gyermekünk biztosan ne üsse meg magát! A tökéletes felületet gumilapok elhelyezésével is megteremthetjük: így egy magas fémcsúszda vagy egy babáknak készült termék esetében sem kell a talaj miatt aggódnunk.

Trambulin

Mielőtt belevetnénk a gyerekeket és magunkat a gondtalan játékba, nem szabad szemet hunynunk a trambulin veszélyei felett! A kerti trambulin (vagy a szobában elhelyezhető kisebb társa) kiválasztása és használata is körültekintést igényel. Balesetek általában akkor fordulnak elő, ha elmulasztjuk a helyes játék megtanítását a gyerekeknek, spórolunk a kiegészítőkkel, vagy eleve rossz minőségű terméket vásárolunk.

• 3 éves kor alatt ne használják a trambulint, 3–6 év közötti gyermek is kizárólag szülői felügyelet mellett!
• Egyszerre ne használják túl sokan!
• A trambulinozás legyen a program, más játékot ne játszanak benne, főleg ne fogócskázzanak!
• Ha valaki elesik, azonnal hagyják abba az ugrálást, és segítsenek a másiknak!
• Ne lökdösődjenek!
• 15 perc után tartsanak pihenőt!

Játszósátor

A legkisebbeket egy játszósátor alagúttal biztosan lenyűgözi! Az életkori ajánlást ebben az esetben is vegyük figyelembe, illetve ne hagyjuk a gyerekeket felügyelet nélkül! Amennyiben figyelünk rájuk, biztosak lehetünk benne, hogy nincs okunk aggodalomra!

Partner tartalom (x)

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.