Így lehet formás feneked!

Számos fenékformáló gyakorlat létezik, melyekkel hatékonyan formálhatod ezt a problémás testrészt.

A fenék a legproblémásabb testrészek közé tartozik, innen kifejezetten nehéz ledolgozni a fölösleget.

A dolgunkat pedig az öröklött alkati adottságok, és a helytelen táplálkozás még inkább csak nehezíti.

Aki ismeri a problémát, pontosan tudja, milyen pokolian nehéz ledolgozni erről a területről a fölösleget, a megfelelő mozgáskombinációval és egy kis kitartással azonban ez sem lehetetlen!

1.gyakorlat: Lábtolás

Az ülő lábtoló géppel végzett gyakorlat leginkább fordított guggolásra emlékeztet, segítségével teljes mértékben a láb mozgására lehet összpontosítani. Az erőhatás a csípőt terheli, így elkerülhető a gerinctúlterhelés. Előnye, hogy kisebb a sérülés veszélye.

Az ülés a kiinduló pozíciónk, kissé rogyasztott térdekkel. Helyezd a lábaidat egymástól mintegy 30 centiméterre a készülék taposólemez közepére, fontos, hogy a lábak párhuzamosak legyenek. Engedd le magad, ezután nyomd felfelé, egészen addig, míg vissza nem érsz a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végezd 4×15 ismétléssel!

Milyen napszakban a leghatékonyabb az edzés?Attól függ, férfi vagy nő kérdezi

2. gyakorlat: Guggolás ellensúllyal

„Véleményem szerint, ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat, ami szintén a popsi formálására is szolgál. A guggolást végezhetjük ellensúllyal is, ez egy 20 kilós rúddal történik.

sport_sulyzok

Foto:123rf.com

Fontos arra odafigyelni, hogy guggolás közben a térdünk ne menjen a lábfej elé, illetve a gerincmerevítő izmok meg legyenek feszítve, és egyenes háttal végezzük a gyakorlatot. Érdemes ebből is 4×15 ismétlést végezni”– tanácsolja Rózsa Tamás, személyi edző.

3. gyakorlat: Farizom erősítés

Ez a gyakorlat a fenék tökéletesítésére kiválóan alkalmas. Lényege, hogy hátratoljuk a lábunkat, és megfeszítjük a feneket, majd visszaengedjük lassan, és ismét toljuk hátra. A mozdulat végén fontos, hogy mindig feszítsünk rá a fenékre. Ebből 4×12 ismétlést ajánlott megcsinálni.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.