Sport a szobában

Mozogni kell, nincs mese, nincs mentség! Karanténban, önkéntes elvonulásban vagy otthoni munkavégzés során az a mozgás is elvész, amit a munkahelyünkig és vissza megtettünk.

Ezt pedig nagyon fontos pótolni valamilyen módon még a négy fal között is, testi-lelki egészségünk miatt.

A jelenlegi korlátozás miatt valóban kissé nehezített pályán van, aki sportolni szeretne, mert kevés embernek adatik meg a napi teendők mellett a heti két-háromszori szabad téri, egyéni sporttevékenység. Izmaink és kondíciónk alapvető karbantartását azonban megoldhatjuk lakáson belül is.

Mindig megemlíthetjük, hogy nagyon fontos, hogy mindenki fokozatosan szoktassa magát az edzéshez. Ha valaki nem érez izomlázat, akkor lehet  emelni az ismétlésszámot.

Legyen sportos bicepszed! – Bicepsz és hátfeszesítő gyakorlatok

Számos mozgási és testedzési lehetőség lelhető fel az interneten, több ismert edző programjai elérhetőek díjmentesen, csak meg kell találnunk a nekünk tetsző formát.

Többféle sport létezik, amit úgy alakítottak ki, hogy kis helyen is hatékonyan végezhető legyen, például tengerészek vagy kamionosok számára.

sport

Foto:123rf.com

TRX:

Egy többfunkciós kötél, egy ponton kell rögzíteni és teljes testünk átmozgatható vele 45 perc alatt. A kötél megvásárolható online sportboltokban, a youtube-on több bemutató videó és komplett edzésprogramok is fellelhetőek.

Kettlebell:

Kisebb-nagyobb golyó alakú súlyzók fogófüllel ellátva. Elképesztően hatékony és izzasztó gyakorlatok végezhetőek velük a szép és szálkás izmokért. Erősen javasolt az online csatornákon tájékozódni, mielőtt beruházunk egy golyóra és elkezdünk vele edzeni.

Foto:123rf.com

Ugrókötél:

Gyermekkorunk egyik kedvence: kicsi, olcsó praktikus és rendkívül hatékony zsírégető, állóképesség-fejlesztő, nem véletlenül használják az ökölvívók és a birkózók is. Otthoni edzés inkább a teraszon ajánlott vele. Nyugodtan integessünk át az esetleg furán bámuló szomszédnak, hátha ő is kedvet kap hozzá! Szobában is használhatjuk, ha van elég helyünk, lehetőleg távol a csillártól és napközben, kihagyva az alsó szomszédban lakó kisgyerek szieszta-idejét. Jobb a békesség.

Jóga, Pilates, Body art:

Szép, tónusos izmok, javuló egyensúlyérzék és lelki feltöltődés lesz a jutalmunk, ha hetente kétszer-háromszor fél órát szánunk a fenti mozgásformák valamelyikére. Csak egy tornaszőnyeg szükséges hozzájuk.

Fotó: 123rf.com

 

Zumba, táncok:

Ha szeretsz táncolni, keress rá a neten egy online Zumba órára, dance videóra, csavard fel a hangerőt és rázd! Tested-lelked feltöltődik és az idegeid is kisimulnak.

Ahhoz, hogy ezeket a mozgásformákat a hétköznapjaink részévé tegyük és még élvezzük is, természetesen elengedhetetlen, hogy ne zavarjanak közben. Senkitől sem várható el, hogy ellazuljon és mosolygós legyen egy 45 perces torna után úgy, hogy közben tízszer ráront valaki egy üres cumisüveggel, hiányzó zokni miatt vagy csak kíváncsiságból.

Ha gyerekeink vannak, beszéljük meg a párunkkal, hogy melyik nap kinek jár fél-egy óra edzésidő, amikor a másik lefoglalja a gyerekeket. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, akkor próbáljunk meg heti egy-két alkalommal fél órával előbb felkelni vagy lefeküdni, hogy mozogni is tudjunk.

Testünk, lelkünk, egészségünk meg fogja hálálni!

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.