5 tavaszi étel a fogyókúrához!

Káposzta, spárga, csalán, grapefruit, újhagyma. Próbáld ki ezeket a finom tavaszi ételeket! Segítségükkel nem csak az anyagcseréden javíthatsz, de a fogyást felgyorsíthatod!

1. Savanyú káposzta

A savanyú káposzta kiemelt helyen szerepel a szuperételek listáján. Elősegíti a belekben a hasznos baktériumok elszaporodását. Kutatások szerint, azoknak a beleikben, akik túlsúllyal küzdenek, nagyobb arányban találhatók a káros baktériumok. A savanyú káposzta elengedhetetlen a hosszú távú fogyáshoz, akár 3 kilót is veszíthetsz 5 nap alatt, ha étrendedbe beiktatod ezt a szuper ételt. Jótékony összetevőinek köszönhetően salaktalanít, erősíti az ellenállóképességet, és számos értékes tápanyagot tartalmaz.

spárga

2. Spárga

A spárga nagy előnye, hogy kipucolja az erekből a koleszterint, tisztítja a bélrendszert, megelőzi az érrendszeri betegségeket, és eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből.

3. Csalánlevél

A csalán rengeteg tápanyagot tartalmaz, ugyanakkor hihetetlenül kalóriaszegény. Gazdag káliumban, kalciumban, A , B, és C-vitaminban, valamint vasban. Kiváló étvágycsökkentő táplálék, méregtelenít, és energiát ad, valamint beindítja a zsírégető folyamatokat.

4. Grapefruit

Kutatások bizonyítják, hogy a grapefruit a benne található kémiai anyagok miatt képes egyensúlyban tartani az inzulin-szintet, ami elősegíti a fogyást, és az anyagcsere megfelelő működését, kiváló forrása a vitaminoknak, a káliumnak, és a rostoknak.

5. Újhagyma

Már március végén fogyasztható az újhagyma, ez a különleges tavaszi zöldség nélkülözhetetlen a diétához. A benne lévő szulfidok jótékonyan hatnak ugyanis a vérzsírra, és a koleszterin értékére.

Forrás: https://napidoktor.hu/index