A lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket és ásványokat.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet.

Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság. A merev izületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül. Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.csynd781
A masszázs alatt születő energia harmonizáló és tisztító hatású. Ez az egyedi terápia a vulkánikus tevékenység alatt keletkező kövekkel rendkívül hatékony. Ennek oka nem csak a felmelegített kövekben keresendő, amely lokális és kiterjedtebb változásokat okoz a szervezetben, de ugyancsak hatással van az energiaközpontokra és a szellemi egyensúlyra is.

A hideg és meleg kövek hatása a testre

A szív munkájának gyorsítása, a véredények tágítása, a kötőszövet lazítása, a metabolizmus szintjének emelése, a leukociták nagyobb szintű mozgása. A hideg és meleg kövek alkalmazhatóak a véráramlás fokozása céljából, a vérrel gyengén vagy túlzottan ellátott szervek vérellátásának egyensúlyba hozása. A helyi alkalmazása a köveknek nem csak közvetlen hatással van, de a test más részeire is hatással van az idegrendszer közvetítése által.

Általános szabály, hogy a bőr az adott testrész felett azzal szoros kapcsolatban áll. A hideg és meleg kövek felváltott alkalmazása stimulálja a mikrokeringést és az oxigén elhasználódását. A hideg kövek alkalmazása stimulálja a sejtszintű változásokat, amellyel nem csak a tüneteket csillapítja, de a probléma okaira is hatással van.zqhmj5nb

A lávakő-masszázs hatásai

Keringési rendszer:

– Stimulálja a limfatikus keringést

– Eltávolítja a méreganyagokat

– Segíti a sejtek vízutánpótlását

– Gyorsítja a vérkeringést

– Tágítja a véredényeket

Csont- és izomrendszer:

– Felfrissíti az inakat

– Segíti a kötőszövet mozgatását- kollagén és elasztin

– Puhítja az adhéziós szövetet

Idegrendszer:

– Nyugtatja az idegrendszert

– Biztosítja az egyensúlyt

– Biztosítja az idegsejtek megújulását

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.