Mitől lesz szép izmos a karom? – Tanácsok

Sportosan feszülő izmaink legszembetűnőbb módon karjainkon láthatók. Talán ezért is figyelünk oda jobban a karizom edzésére.

Karizmok edzése

Sokszor csak a tükörből szemlélhető képet akarjuk javítani, holott mások egyéb irányokból is látnak minket, így könnyen észrevehetik azokat az aránytalanságokat, melyeket mi magunk nem. Íme, azok tanácsok, melyek arányosan szép izmokhoz juttatnak bennünket, ráadásul belátható időn belül.

foto:pixabay.com

A hétköznapi élet során a kar elülső felén található, úgynevezett karhajlító izmok sokkal több műveletben vesznek részt, mint a hátulsó oldalon levő karfeszítők, így erősödésük is ennek megfelelően aránytalan. Gyakorlatilag tevékenységeink döntő része a testünk előtt, a karok hajlított helyzetében történik.

A karhajlító izmok (gyakran egyszerűen csak bicepsznek nevezzük őket) a könyök hajlítását és tenyér felfelé fordítását végzik (pl.: a kulcs elfordítása a zárban), míg a karfeszítők (egyszerűen a tricepsz) a könyök nyújtásának végrehajtói. Minden izom azzal a mozdulattal fejleszthető, melynek végrehajtásáért felelős. Így a bicepsz karhajlítási, míg a tricepsz karnyújtási feladatokkal erősíthető.

A karizmok edzésekor, a kiegyensúlyozottság jegyében, mindkét oldal fejlesztése szükséges. Az, hogy melyik gyakorlatot szeretem jobban és melyiket kevésbé, nem szempont az edzésterv összeállításánál!

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index