Tüdőgyulladás – Négy hét kellett a felépüléshez

Az egész úgy kezdődött, hogy egyik nap délelőtt elkezdtem köhögni és fájt a fejem. Estére, amikor ágyba kerültem, a légzésem is szapora lett. Sűrűn köhögtem és a fejfájásom sem múlt el. Még aznap éjfél körül belázasodtam.

A közérzetem csapnivaló volt, öt takaró alatt is dideregtem. Másnap reggelre jobban lettem, de párszor hőemelkedésem volt. Az ágynyugalom ugyanakkor sokat segített. Sajnos, még mindig beteg vagyok, körülbelül három hete. Annyit pihenek az ágyban, amennyit csak tudok, zöld színű váladékot köhögök. Más problémám ezen kívül nincs. Kis szerencsével még egy hét és meggyógyulok teával, C-vitaminnal és ágyban pihenéssel.

A tüdőgyulladás (pneumonia) legtöbb esetben kórokozó miatt alakul ki. Ritka, hogy allergén, valamilyen por, permet vagy füst, esetleg gáz lenne az oka. Lehet enyhe lefolyású és olyan súlyos is, hogy életveszélyt jelenthet. Jellemzi a levertség, a láz vagy hőemelkedés, a hidegrázás, a fáradtság, izomfájdalom, a köhögés, mely súlyosabb esetben fullasztó is lehet.  Az antibiotikumos kezelés a baktérium miatt kialakult tüdőgyulladásnál általában hatékony.

Hetekbe telik viszont teljesen meggyógyulni. Esetemben 4 hét bizonyul elégnek a felépüléshez.

Az ágynyugalom, a kamillatea, az Algoflex valamint a C-vitamin valóban hatásosnak bizonyulhat, ha azonban a betegség komolyabb tüneteket mutat – a fokozódó, erős, fullasztó köhögés, légszomj, mellkasi fájdalom ilyen! -, orvos által javasolt, célzott kezelésre van szükség – jegyzi meg a szerkesztő. Gyakori, hogy nem ismerhető fel időben a tüdőgyulladás, hiszen megfázásra, influenzára gondolunk a tünetei miatt. Ha felmerül bennünk, hogy tüdőgyulladásról van szó, azonnal forduljunk orvoshoz, mert a súlyos tüdőgyulladással életveszélybe is kerülhetünk.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.