Mire jó a fogyasztóöv?

Sokunkban felmerült már az a kérdés, hogy az azonnali és tartós fogyást ígérő fogyasztótöv, melyet elegendő például tévénézés közben viselnünk, valóban hatásos-e.

Fogyasztóöv- hogyan használjuk?

Mindenki látott már olyan reklámot, melyben könnyen használható, gyors és hatékony alakformálást biztosító fogyaszóövet ajánlanak, a fölös kilóiktól megszabadulni vágyóknak. A kérdés azonban jogos: mennyire hatékonyak ezek? Valóban gyorsan le lehet velük fogyni?

Nos, a fogyasztóöv önmagukban nem sokat segít, ám általában javasolni szoktak hozzá egy test-karbantartó diétát is. Ha ezzel együtt kezdünk hozzá a használatához, a válasz: igen, fogyaszt. Amennyiben azt várjuk, hogy csak magunkra szíjazzuk az övet, továbbra sem vagyunk viszont fizikailag aktívak, az úszógumik leolvadását hiába várjuk.

Félrevezető reklámok

Természetes, hogy sokan elcsábulnak, ha a reklámokat látják, melyek fennhangon hirdetik a fogyasztóövek sikerességét, hiszen ki ne szeretne gyorsan, könnyen és nagyobb fizikai megerőltetés nélkül leadni pár kilót?

fogyokura_kat6

Örülnek, ha segítségükre siet egy ilyen eszköz, mely rövid úton elérhető, hatékony fogyással kecsegtet. Hasizmok gyakorlatok, melyeket a gép végez el helyettünk, egy öv, amely magától dolgozik, és akár méreteket is fogyhatunk tőle. Ehhez hasonló felkiáltásokkal nem kevés túlsúlyos ember figyelmét kelti fel. Ezek némileg félrevezetők, aztán jön a csalódás, és a reklamáció.

Amerikában mindenesetre a fogyasztóvédelemmel való összecsapás óta az öveket nem lehet úgy hirdetni, hogy csupán azok egyszerű használata meghozza a kívánt eredményt, mindenféle egyéb tevékenység nélkül, ahogyan a reklám korábban szólt.

Gyors fogyás?

Az alakformáló övek használata a zsírsejteket valóban fellazítja, ám ha nem végzünk egyéb edzést mellette, tehát például nem tornáztatjuk meg a formálni kívánt testrészt, a zsírsejtek visszarendeződnek: a tornával érhetjük el, hogy a zsírsejtek valóban el is tűnjenek.

fogyókúra, diéta, fogyás

Fontos az áttérés a zsírszegény táplálkozásra, és nem árt, ha a szép hasra áhítozó, növeli fizikai aktivitását is. Vannak cégek, ahol ezt egyáltalán nem titkolva hirdetik a fogyasztóöveket, kihangsúlyozva a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságát. Gyors fogyás ezen az úton nem érhető el. Szép is lenne, persze, de a tény az, hogy nem létezik ,,varázslatos fogyás” és ,,varázsgép”, amellyel rövid időn belül elérhetjük és fenntarthatjuk egészséges súlyunkat, valamint olyan mutatós, kidolgozott, szálkás hasunk lesz, amilyet szeretnénk. Ez csak életmódváltással érhető el, és tartható fenn hosszú távon!
Figyelnünk kell arra, mit eszünk, mikor, és rá kell vennünk magunkat, hogy minél több mozgást végezzünk! Egyébként is, sokkal többet teszünk így az egészségünkért, mintha egy fotelban ülve, az övet magunkra erősítve várnánk a csodát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Nem működnek, mégis megvesszük | Székely Hírmondó

    […] A napidoktor szakértője szerint ugyanis ezek az alakformáló övek a zsírsejteket valóban fellazítják, ám az edzés hiánya miatt a zsírsejtek visszarendeződnek. Azt, hogy a zsírsejtek ténylegesen eltűnjenek, csak tornával lehet elérni. […]