Hétvégenként megbuknak a diéták?

A hétvége is a hét része, de mégis nehéz megállni, hogy ne hagyjunk fel a diétánkkal és együk tele magunkat. Mi a megoldás? Hogyan előzhető meg, hogy túlegyük magunkat a hétvégén?

Egészséges étkezés hétfőtől péntekig, még a rendszeres mozgás is belefér, majd eljön a hétvége és vele együtt az éjszakai kajálás buli után, a nagy családi evések és kései vacsorák, amik ellenállhatatlan desszertekkel végződnek. Majd a vasárnap pihenés egy film közben, némi ropogtatnivalóval.

A sor végeláthatatlan és mindenki hozzá tudna tenni egy-egy bűnös momentumot. Vajon meg lehet-e akadályozni, hogy a hétvégék tönkretegyék az egész heti munkánkat? Itt van néhány tipp, hogyan írjuk át a forgatókönyvet és kapcsoljunk diétabarát életmódra a hétvégéken is.

Tervezz előre!

Ha nem akarsz kísértésbe esni, akkor tegyél ellene. A buli tilos megállni a non-stopban és nasival teletömni a kosarunkat. Még péntek délután szánjunk rá időt, hogy bevásároljunk a hétvégére. Természetesen zöldséggel és gyümölccsel töltsük fel a konyhánk. Így ha enni támad kedvünk, akkor sem fog félbeszakadni a diéta.

Bőséges reggeli

Ki van zárva, hogy a kora délutáni ébredést némi édesség kövesse, majd egy késő éjszakába nyúló nehéz vacsora a családdal vagy baráti körben. Tartsuk magunkat a megszokotthoz és a napot fehérjében és rostban gazdag reggelivel indítsuk. Ha egészséges falatokkal lakunk jól, könnyebben ellenállunk a kísértésnek.

dieta5

Naplózott falatok

A legjobb módja, hogy tudd tartani magad az diétádhoz, ha vezeted, mit, mikor eszel. Tehát ha elbizonytalanodnál, csak lapozd fel a naplód és légy magadra büszke. Ha egész héten meg tudtad állni, hogy berohanj egy péksége, tudni fogod, hogy most is lehetetlen nemet mondani.

Egy kis bűnözés

Ha szigorúan betartod a diétádat, jutalmul engedd meg magadnak, hogy a héten egyszer bűnbe ess. Egyél meg egy kis szelet csokit, vagy egy gombóc fagyit. Iktasd be a hétvégére, hogy a többi napot túl tudd élni.

Beülni egy menüre

Ha tehetjük, kerüljük az éttermeket. Amennyiben mégiscsak beülünk valahova, rendeljünk egy könnyű levest és salátát. Nyugodtan közöljük, hogy diétázunk, se a barátok, se a családunk nem fog megsértődni, amiért kihagyjuk a nehéz ételeket. A támogatásuk és a biztató szavak pedig segíteni is fog.

Éhgyomorral nem vásárolunk

A bevásárlóközpontok és a vásárlás előtt együnk egy könnyű ebédet. Aki mégis megkívánná az egészségtelen vagy hizlaló kajákat, gyorsan próbáljon fel egy csinos ruhát és érezni fogja, milyen jó, hogy tud vigyázni az alakjára.

Egy kis torna

Természetesen nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a diéta és az egészséges életmód nem elegendő. Ha valóban fogyni szeretnénk, nem hagyhatjuk el a mozgást. Döntsük el, hogy heti 1-2 alkalommal intenzíven, vagy minden nap, de kisebb erőbefektetéssel mozgunk. Végigolvasva rájövünk, hogy nem lehetetlen ellenállni a hétvégi csábítás és le lehet mondani az evésről. Akaraterőre szükség van, de ezeket a tippeket követve biztosan könnyebben túljutunk

Forrás: https://napidoktor.hu/index