Gianni haja a sporttól hullik?

Kemény edzésekbe kezdett az utóbbi időben Gianni Annoni. A hölgyek kedvence negyven felett rájött, hogy ideje jobban odafigyelni az egészséges életmódra és arra, hogy fitten tartsa magát. Bár fiatal korában versenyszerűen sportolt, az utóbbi időben ezt elhanyagolta, amiről részben 7 eddigi térdműtétje is tehet, de nemrég személyi edzőt fogadott, aki nemcsak Gianni testét hozza formába, de arra is felhívta a figyelmét, hogy a sportnak milyen veszélyei lehetnek.

„Sándor Csabival, az edzőmmel fél éve dolgozunk azon, hogy egy igazi izompacsirtát faragjon belőlem. Na jó, csak viccelek, tudom, hogy óriási izmaim nem lesznek, azonban azt már érzem magamon, hogy mióta edzek, sokkal nagyobb a teherbírásom és jobban is tetszem magamnak, meg természetesen a hölgyeknek is. Az pedig, hogy még nem vagyok izompacsirta, kizárólag azon múlik, hogy van, amikor a munka miatt nem tudok az edzőterembe eljutni” – meséli nevetve Gianni. – „Persze azért igen fontos, hogy mindezt körültekintően kell csinálni. Néhány hete kicsit jobban hullik a hajam, amiről Csabival, az edzőmmel is beszéltem, aki elmondta, hogy a sport hatására emelkedik tesztoszteron szintem, ami negatívan hat a hajhagymákra, így ha nem keresek gyorsan megoldást, akkor a túl sok sporttól még a végén meg fogok kopaszodni – meséli Gianni.

16091603024_336b850d47_k

„Azért ne túlozzunk, ennyire nem komoly a helyzet, azonban a sport valóban hajhullást okozhat bizonyos esetekben” – véli Gianni edzője, aki az elmúlt 10 évben  rengeteg sportolni vágyónak segített már megtalálni a legjobb edzésformát. – „Régóta figyelem a tesztoszteron szint és a hajhagymák közötti összefüggést. Edzés során mindenkinél igyekszünk odafigyelni arra, hogy magasan tartsuk a tesztoszteron szintet, hiszen ez segít az edzés során szétroncsolt izomszöveteket újjáépíteni, tehát megfelelő tesztoszteron szint nélkül nincs izomépítés. Nemrég olvastam egy németországi kutatásról is, amelyben kézilabdásokon keresztül bizonyították be, hogy a versenysportolóknál a feszültség és a fizikai megterhelés együtt növeli a tesztoszteron szintet, valamint a kortizol szintet is. Mindez energiavesztést okoz nemcsak a testben, de a hajhagymákban is, így viszont sajnos erősödhet a férfiak hajhullása” – mesélte az edző. Csabi azt is elmondta, hogy ma már létezik olyan koffein tartalmú sampon és hajszesz is, amely ellensúlyozza a tesztoszteron negatív hatását, és így elősegíti a haj növekedését is, ennek használatára bíztatta nemrég Giannit is.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.