Milyen frizura illek a szemüvegedhez? – Stílusok

Bizony, nem mindig tudjuk jól eltalálni, milyen hajstílus illik a szemüvegünkhöz, vagy fordítva! A szemüveget viselőknek erre figyelmet kell fordítaniuk – lássunk néhány tippet segítségképpen.

Legyen szó akár állásinterjúról, akár randiról vagy a mindennapokról, az előnyös frizura bizony nem hátrány. Bizonyára tapasztaltuk már, hogy a mutatós összhatás kifizetődő – nem árt, ha mindenki igyekszik kihozni a maximumot saját külsejéből. Nem mindig tudjuk azonban, hogyan tegyük ezt.

Vannak, akik rögtön elkeserednek. Úgy érzik, attól kezdve, hogy szemüveget kapnak, a „komoly gyerek” kategóriába kerülnek. Nem kell azonban megijedni, hiszen a szemüveg még pluszt is adhat a megjelenéshez. Manapság nem csupán egészségügyi szempontból jó – divatos kiegészítő is. Megvan a lehetőségünk dizájnos keretek és színek kiválasztására, melyekkel igazán személyiségünkhöz igazíthatjuk a szemüveget.

szemuveg

Minden arcformához és hajstílushoz megvannak legideálisabb frizurák – de arcformához általában egyszerűbb kiválasztani a megfelelő keretet, mint a hajhoz! Előnyös frizurák szemüvegeseknek is ajánlhatók. Aki szemüveget hord, annak érdemes ehhez is igazítani a haját, hogy az összkép tökéletes legyen. Egy ügyes fodrász általában jól meglátja a szemüvegben rejlő lehetőségeket. Lássuk, milyen hajstílusok ajánlottak szemüvegeseknek!

Először is, amikor megjelenünk a fodrásznál, legyen nálunk a szemüveg. Így a fodrász tud majd frizurát ajánlani hozzá. Stílust, esetleg vágási technikát is – a kerettől függően.

Szemüvegesek számára az előnyös frizura leginkább olyan, amely a hajat az arctól távol tartja. Ha például hosszú a hajunk, érdemes olyan frizurát választanunk, mely az arc két oldalán marad meg, megemelkedik egy kissé, nem lóg rá a keretre. Hosszú haj esetén érdemes olyan keretet választani, ami egyszerű, nem túl hangsúlyos az arcon.

A rövidebb hajú nők viszont bátrabban választhatnak vastag szemüvegkeretet, mivel a hajuk nem annyira hangsúlyos. A rövid fazon a legideálisabb ahhoz, hogy egy divatos keret előtérbe kerüljön. Ha szükséges fru-fru, akkor hosszúságban maradjon a keret felett!

Amennyiben egy könnyed, világos keretet viselünk, a göndör tincsek illeni fognak arcunkhoz. Vastag, sötét keretes szemüveghez azonban nem állnak jól!

haj3

Ha széles keretes szemüveget hordunk, az valószínűleg azt jelenti, hogy arcunk szélesebb vagy szív formájú, fordított háromszög, esetleg rombusz formájú. Ilyen esetekben kerüljük az olyan frizurát, amely kétoldalt szélesít, és arcunk csak még szélesebbnek fog tűnni. Texturált frizurát érdemes választani, oldalt jobban az archoz simulót, mely a fejtetőn kissé magasabb, alul kissé hosszabb, legjobb, ha a haj alul dúsabb is. Az ilyen stílus segít az arcot hosszabbnak mutatni.

A méretes szemüveg keretek – kerek vagy szögletes formában – a teljes szem vonalát fedik. Ezek azok számára ideálisak, akiknek az orra széles, vagy szemük hangsúlyos. A nagy szemüveget viselőknek olyan hajstílusok megfelelők, melyek hosszúak és egyenesek. A kicsit „felturbózott”, rakott frizurák szintén illenek a nagyobb szemüvegkeretekhez, egyensúlyt adva az arcnak.

A kis keretes szemüvegek finom hatást keltenek. A kicsi, keskeny arcú, alacsony, filigrán alkatok számára ideálisak. A bubi-frizura, hullámokkal jó választás lehet, az állig érő bubi szintén jól mutathat ehhez a szemüveghez. Ha egy nő nem alacsony, de kiskeretes szemüveget hord, a hosszú, nyers hajvágások, dúsítva vagy dúsítás nélkül jól állhatnak neki. Utóbbi az arc szélességétől is függ.

Forrás:


Egy válasz