Arccal a hajnak – hajforma az arcformához

Nagyon sokat dob a megjelenésen, ha eltaláljuk a hozzánk illő frizurát. Gondoljuk át, milyen az arcformánk, s ehhez mi áll a legjobban.

Alapvetően ötféle arctípus van, mindegyikhez meg lehet találni a leginkább illeszkedő hajformát. Egészen más és előnyösebb külsőt varázsolhatunk vele magunknak!

Szögletes arcforma

Leginkább a széles homlok, a határozott áll és a kiugró arccsontok jellemzik – ilyen arca van a legtöbb hírességnek, például Jennifer Aniston-nak, Hilary Swank-nek, vagy Paris Hilton-nak. A lépcsőzetesen vágott, hosszú hajviselet mindegyiküknek jól áll. A széles homlok miatt azonban akár egy kicsit lazább frufru is jöhet, a túlságosan rövid viszont nem előnyös.

A szögletes vonásokról kissé eltereli a figyelmet, ha laza esésű hullámok vannak a hajban, tépett a frizura vagy asszimetrikus. A szögletes, "szigorú", felnyírt frizurák nem állnak jól ehhez az arcformához, inkább a könnyedebb stílus követendő.

hosszu_haj

Kerek arcforma

Ilyen van például Cameron Diaz-nak, Kate Bosworth-nek, Kate Hudson-nek vagy Catherine Zeta Jones-nak. A kerek arcformát az jellemzi, hogy az áll és homlok közti távolság nagyjából ugyanannyi, mint a két arcél közötti.

Ezt az arctípust legjobban hosszú és főként egyenes frizurákkal lehet kiemelni. Ha azonban göndör a hajunk, lépcsőzetes vágással is vékonyíthatunk az arcélen. A laza hullámok is előnyösek. A fru-fru kevésbé jó ötlet, de lehet olyan, amely oldalra van fésülve. Lehet persze rövid hajunk is, de érdemes ilyen esetben oldalt tépett frizurát viselni.

Ovális arc

Szinte minden hajtípus előnyös lehet az ilyen arcformával rendelkezők számára – Cindy Crawford, Hayden Panettiere, Jessica Alba és Gwyneth Paltrow legyenek a példák előttünk. Keskeny, egyenletes forma ez, amihez az egészen rövidtől a hosszú hajig mindegyik frizura jól mutathat. De ne alkalmazzunk felesleges és optikailag nyújtó megoldásokat, például fejtető-tupírt. A tartás nélküli hajat kisebb trükkökkel száríthatjuk akár kissé kócos hatásúvá. Az ovális arcformához a fru-fru és az anélküli viselet is jól áll.

gondor_haj

Hosszúkás arc

Oldalt érdemes növelni a hajformát azoknak, akik ilyen arccal rendelkeznek – Anne Hathaway, Penelope Cruz, Lindsay Lohan és Liv Tyler hosszúkás arcú, jellemzőjük a keskenyebb arc, magas homlok. Általában az állig érő, egyenletesen lépcsőzetes, oldalt szélesebb hajforma előnyös.

Nem túlságosan, de rövidebb is lehet, a rendezetlen hatású, kócos, hullámos frizura pedig telitalálat, különösen egy kis fru-fruval. Az egyenes és vékony szálú hajat is fel lehet dobni különféle hajformázó habokkal, vagy "rakoncátlanra" lehet szárítani

hajhullas_kapgaleria_doboz7Háromszögletű arcforma
Szívformájú arcnak is nevezik – ilyen van például Natalie Portman-nek, Reese Witherspoon-nak, Michelle Pfeiffernek vagy Victoria Beckham-nek.
A homlok széles, az áll hegyesebb, az arccsontok határozottak.
A vállig érő hajviselet a legcélszerűbb ennél az arcformánál, a fru-fru pedig nagyon előnyös – és ajánlott, mert keskenyíti a homlokot. Jól mutat a középen levő választék.
Rövid haj is állhat jól a háromszögletű archoz, de olyan, amely a homlok és a határozott arccsont szélességét oldalt lágyítja.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.