Hogyan ápoljuk a göndör tincseket?

A göndör haj sem kezelhetetlen, de meg kell tanulni, milyen módszereket érdemes bevetni. Tehát miit is kell tenni a tökéletesen göndörödő tincsekért?

Irigykedve nézel meg minden göndör fürtöktől kunkorodó hajkoronát? A szép, ápolt és kezelhető tincsek valóban irigylésre méltóak. Most kiderül a titok, hogyan lehet megregulázni a göndör hajszálakat.

Mivel lehet ápolni?

A göndör és hullámos hajtípus igényli a természetes olajokat, mivel azok fokozzák a hajszálak nedvességtartalmát. A shea vaj, avokádó, jojoba, kókusztej, aloe vera, vagy a méz felhasználásából előállított termékek mind felhasználhatóak ebből a célból. Az olaj segítségével elkerülhető, hogy a haj szárazzá váljon és töredezni kezdje

Speciális készítmények

Fontos, hogy mindig a hajtípusnak megfelelő termékeket alkalmazzuk a göndör hajon. A samponos hajmosás után kenjük be a nedves tincseket egy számunkra szimpatikus kondicionáló termékkel. A forgalmazók jóvoltából széles választékból szemezgethetünk. Arra azonban ügyelni kell a felvitelnél, hogy ne csak a hajtő, de a hajszálak vége is fedve legyen.

gondor-haj

Szükség van-e szárításra?

A szárítás közben a tincsek könnyen széteshetnek bozontossá téve a hajat. A göndör hajúak éppen ezért gyakran mellőzik a hajszárítást. Ha mégis szükségét érezzük, kizárólag a hajszárító diffúziós fejével érdemes kezelésbe venni a tincseket.

Nem várt végeredmény

A szálasodással ellentétben a keményen összeállt tincsek sem sorolhatóak a várt eredményhez. Ha azt tapasztaljuk, hogy a hajszálak összeállnak, a gondot többnyire az alkalmazott termék összetevői okozzák, amik valószínűleg nem a mi hajtípusunkhoz igazodnak.

Sajnálatos módon a göndörségtől és a haj állapotától, tulajdonságától függően nem lehet megnevezni azt a terméket, amit egytől egyig minden göndör hajú bátran bevethet.

A legideálisabb készítmény megtalálása azonban nem lehetetlen. Ha egyedül nem szeretnéd belevetni magad a különböző márkák egyes termékeinek tesztelésébe, fordulj bátran fodrászodhoz, vagy ha van, göndör hajú ismerősödhöz.

Forrás:


Egy válasz