Hogyan segít a kínai gyógymód a hajhulláson?

A kínai gyógyászat megoldást jelent a szervezetben felmerült problémákra. Ez alól a hajhullás sem kivétel.

Az ősi kínai gyógyászat alapja a szervezet jin és jang egyensúlyának visszaállítása. Ebből kiindulva valamennyi betegségre visszavezetve képes gyógymódot jelenteni a problémákkal küzdők számára. A hajhullás, bár nem veszélyes, rendkívül kellemetlen, azonban lehetséges ennek kezelése mellékhatások nélkül is.

Foto: 123rf.com

Tegyünk egy próbát!

A hajszálak elvesztésére a különböző gyógyszeres kezelés mellett a sebészeti beavatkozások, hajbeültetés is megoldást jelenthetnek, azonban ezek egyrészt komoly anyagi megterhelést, másrészt bizonyos mellékhatás kialakulását jelentik. Ebből kiindulva még azok számára is szimpatikussá válhat a kínai gyógymód, akik kevésbé nyitottak a keleti orvoslásra.

Kínai gyógymód 

A hajhullás oka, hogy a jin és jang egyensúlya eltolódik. A jang energiájának megemelkedése okozza a hajszálak elvesztését, ami egyben a vese működésének zavarával is összefüggésben van. Akupunktúrával visszaállítható a szervezet energiaszintje, valamint a kínai gyógymód segít megtisztítani a vért és helyreállítani a vese működését, megállítva a haj hullását.

Mi húzódik meg a háttérben?

A tünetek kezelése mellett a valódi gyógyítás a kiváltó ok megkeresésében és megszüntetésében rejlik. A hajhullás esetében a felborult egyensúlyi állapot okát többnyire a helytelen életmód és a nem megfelelő táplálkozási szokások jelentik.

Gyógynövény kúra

A teljes és hatékony eredmény érdekében az alternatív gyógymód része lehet a gyógynövényes kúra. Ebben az esetben az akupunktúrás kezelés mellett kérjük ki a kíni orvoslásban jártas szakember véleményét, hogy állapotunknak megfelelő gyógynövényekkel segíthessük elő a hajhullás megállítását és a szervezet megerősödését.

Ezek a női hajhullás okai

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.