Szirota Jennifer – Ciki vagy divatos a szemüveg?

Egyeseknek a fiatalkort megkeserítő átok a szemüveg, másoknak divatos kiegészítő, amit akár dioptria nélküli üveggel is hajlandóak felvenni

A szemüveg megsoztja az embereket, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy azon túl, hogy valakinek jól áll vagy sem, komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, ha nem figyelünk a szemünkre!

Bár a magyarok felének lenne rá szüksége, csak 3,5 milliónak hordanak szemüveget. Ez azért is különös, mert az információnk 80 százalékát a szemünkön keresztül szerezzük, így egyáltalán nem mindegy, hogy a beérkezett információ milyen minőségű. A homályos kép kifejezetten balesetveszélyes lehet, de persze nem csak ezért fontos a látáskorrekció. A hiányos szűrés, vagyis a fel nem ismert látáshiba tanulási nehézségekhez vezet, arról nem is beszélve, hogy milyen problémákat okozhat a későbbi életszakaszokban.

szirotajennider_640

Szirota Jennifer ezentúl hordja szemüvegét

Jól tudja ezt Szirota Jennifer, aki annak ellenére sem tudott még megbarátkozni szemüvegével, hogy már 5 éve hordania kellene. A Csillag Születik bájos énekesnőjének szeme úgy elromlott azóta, hogy az eredeti diagnózisnál egy dioptriával erősebb látásjavító eszközre van már szüksége.

Sokat fájt a fejem, rengeteget panaszkodtam, ezért a szüleim elvittek egy szemvizsgálatra. Eredetileg 1,5 dioptriás szemüvegre volt szükségem, csak olvasáshoz, ma azonban már állandóan viselnem kellene, mert annyit romlott a szemem – mesélte az énekesnő, aki hétfőn, a Látás Hónapja alkalmából részt vett egy látásellenőrzésen. Mint mondja, egyáltalán nem a divat vagy esetleges szégyenérzet miatt nem hordja szemüvegét. – Egyszerűen nem bírtam megszokni, mint ahogy a napszemüveget sem. Sosem gátolt a viselésben az, hogy kicsúfolnának miatta vagy nem lenne divatos, csak zavar, ha a fejemen van. Ennyi romlás után azonban fel fogom venni, hiszen a szem egészsége komoly dolog, nem szabad játszani vele – mondta Jennifer.

A cikk folytatását a kamasz panasz oldalán olvashatod, ahol Gyurcsík Tibi ossza meg velünk véleményét.

optiris_latas10

Forrás: