Komoly munkaerőhiány a szociális szektorban

2060-ra a 65 évnél idősebbek aránya a lakosságon belül a jelenlegi 17%-ról 30%-ra növekszik, míg a 80 évesnél idősebb emberek aránya a jelenlegi 5%-ról 12%-ra nő.

Az idősödő társadalom egyre növekvő szociális ellátási igényt jelent. Mindez kétségtelenül a szociális szektorra ró egyre fokozottabb terheket. A magas munkanélküliség ellenére, mégis hogyan fordulhat elő, hogy a szociális szektor komoly munkaerőhiánnyal küzd?

Az EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) megbízásából a Vlerick Üzleti Akadémia Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő kutatást végzett. A Kézenfogva Alapítvány 12 éve tagja az EASPD-nek, a szervezet kérésére készült tanulmány több ponton érinti az Alapítványt is. A Vlerick jelentés számos alapvető kérdést vizsgált. A fő kutatási kérdések a következők voltak:

A magas munkanélküliség ellenére, hogyan fordulhat elő, hogy a szociális szektor komoly munkaerőhiánnyal küzd?

– Milyen eszközökkel lehetne ezt az ellentmondást európai és nemzeti szinten feloldani?

– Milyen strukturális változtatások szükségesek ahhoz, hogy a szociális szektort a potenciális munkavállalók számára vonzóbbá lehessen tenni?

A munkaerőhiány okai között szerepel, hogy számos országban inkább idősebb korosztály jelenik meg munkavállalóként, míg a fiatalok egyre kevésbé választják ezt a területet. Alacsony társadalmi presztízsű munkáról beszélünk, emellett a munka díjazása minden országban alacsony, jellemzően a minimális megélhetési szinthez közeli.

munka-megbeszeles

Megoldási javaslatként a jelentés mindenekelőtt a képzési színvonal és képzések igénybevételének bővítését javasolja. Fontos, hogy az Unióban megszerezhető képzések egymásnak megfeleltethetőek, az egyes tudáskimeneti követelmények egymással könnyen összevethetőek legyenek. Itt kap fontos szerepet az Európai Gondozási Tanúsítvány terjesztésére vonatkozó elképzelés, hisz ez éppen ezt az egységes képzési és mérési szisztémát hivatott képviselni.

Az Európai Gondozási Tanúsítványt 2006-ban dolgozta ki egy, több európai ország részvételével dolgozó, nemzetközi munkacsoport. Az EGT fejlesztése az óta sem állt meg, a projektpartnerségben mára 16 országot vesz részt. Magyarországi nemzeti vezető partnerként a Kézenfogva Alapítvány vesz részt a fejlesztési munkában, illetve kezeli a vizsgáztatással kapcsolatos feladatokat.

Jelenleg minősített képzési program keretében szerezhető meg az alapvető tudáskövetelmény a szociális ellátás területén. Eddig közel kétezren szereztek Tanúsítványt, sokan közülük ennek segítségével kerültek jobb munkakörülmények közé itthon, de jellemzőbben a környező országokban a szociális ellátásban.

A jelentés nagyon fontos javaslata, hogy a szakmai munka elmélyítésével, a karriertervezés lehetőségének megteremtésével, illetve a munkakörülmények fejlesztésével tegyék egyre vonzóbbá a területet a képzett szakemberek számára, illetve minőségi fejlesztő elemek bevezetésével növeljék általános elismertségét.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.