Mitől stresszmentes egy lakás?

Napjainkban a stressz hihetetlen mértékben behálózza életünket, egyúttal rányomja bélyegét testi, lelki egészségünkre is!  A legtöbben hazatérve a pihenés helyét keressük, ha azonban káosz van otthonunkba lelkünk sem lesz rendben.

A most következőkben adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatja lakását a nyugalom és pihenés szigetévé!

Egy hely, ami csak az Öné
Legyen szó akár egy egész szobáról, vagy csupán egy zugról, fontos, hogy megteremtse a saját békés helyét, ahol nyugalmat és örömöt lelhet a rohanó világban, ami csak az Öné, és nem zavarja benne senki. Rendezze be a személyisége szerint, válasszon olyan anyagokat, melyek kellemesek, és megnyugtatják. Kutatások szerint, a puha textilek képesek pozitív érzéseket felidézni. A legjobbak a kordbársony, és a gyapjú. Készítsen egy másik helységet is, ahol az olyan dolgokat tárolja, mint a számlák, iratok, vagy éppen a bevásárló lista.

Hagyja, hogy a természetes fény legyen a reggeli ébresztő!
Az ébresztő óra reggeli idegesítő hangja, legtöbbször az egész napunkra rányomja bélyegét, mivel kiszakít minket legmélyebb álmainkból, így zaklatottan, ingerülten kezdjük a napot. Cserélje le a sötétítőket a hálószobában, és ha teheti, ébredjen hétvégén a napsugarakra. Ez egy jóval szelídebb ébresztő, megóvja a stressztől, és energiával tölti fel.

lila szoba

Távolítsa el a negatív energiákat az otthonából!
Gondolja át, melyek azok a tárgyak, amik feszültséget keltenek Önben, és negatív energia árad belőlük. Ilyenek lehetnek egy ajándék, vagy fénykép egy rosszul véget ért párkapcsolatból, egy befejezetlen projekt maradványai,  vagy gyógyszerek egy régi betegségből. Távolítsa el őket a lakásból, és tegyen a helyére olyanokat, amik láttán pozitív érzések öntik el.

virágok

Tartson szobanövényeket, vagy virágokat
Régóta köztudott, hogy a növények csökkentik a stresszt. Emellett pedig kutatások kimutatták, hogy a növények jelenléte jelentősen megkönnyíti a lábadozást a betegségekből, és csökkentik a vérnyomást.

Kapcsolja ki az elektronikus tárgyakat, ha nem használja őket
Minden egyes zümmögés megzavarja a nyugalmat otthonában, és elektronikus stimuláció tempójává változtatja lakását. Kapcsolja ki a tévét, és a számítógépet, ha nem használja őket, főként éjszaka ügyeljen rá, mert ilyenkor az elektronikus készülékek megzavarják a REM szakaszt, így nyugtalan éjszakákat okoznak.

fürdőszoba

Vegye körül magát nyugtató színekkel!
A melegebb árnyalatok, mint a sárga, a piros, és  a narancs bár energiával töltik fel, ugyanakkor megemelhetik a vérnyomást is. Ezért azokba a helységekbe, ahol a pihenő idejét szeretné tölteni, válasszon olyan színeket, mint a lila, zöld, vagy a kék változatai, ezek ugyanis megnyugtatják, és ellazítják.

Forrás: https://napidoktor.hu/index