Hihetetlen háztartási trükkök a befőttes gumival

Beragadt körömlakk? Elmászó vágódeszka? De még ajtócsapódás és szappanpazarlás ellen is jó!
 

Számos funkciót elláthat ez a rugalmas gyűrű, ami nem csak befőzéshez jó: hajgumiként és slicc-segítőként közismert (lecsúszó cipzárt rögzít és a nadrágot is bővítheti, ha a gombra erősítjük).

De például tudtuk-e azt, hogy a bögrére húzva megakadályozza, hogy az általa rögzített teafilter címkéje becsússzon az italba?

Vagy hogy a forró fazékba besüllyedjen a merőkanál, ha a végére hurkolunk gumit?

Még a picire dizájnolt Apple távirányítót is megvédi az elkallódástól, ha kap egy ilyen színes övet.

Foto: 123rf.com


A széles szalagokat sem engedni letekeredni, ha rágumizunk; az ajtót pedig nem hagyja bezáródni – ha a huzattól vagy szorgos gyerekkezektől becsapódna – ha előtte a kilincsekre, illetve a zár nyelve elé hurkolunk gumit.

Akinek kevés a hely a ruhásszekrényében vagy bőröndjében, az jelentősen zsugoríthatja a holmikat ezzel a kis elasztikus eszközzel.

A könyveket ugyanígy megvédi a gyűrődéstől, ha utazás előtt átkötjük őket. Amennyiben nagy adag papírt kell átlapoznod, akkor húzz az ujjad hegyére gumit, így megóvod magad attól, hogy a lapok éle megvágjon.

Ha nem akarsz almát harapni, hanem felvágva vinnéd magaddal, akkor a darabokat egyben tartja, és nem engedi megbarnulni a gyűrű.

A még nem kiürült chipses zacskót összetekerve is lezárhatod hasonló módon.

Még a locsolócső kisebb lyukai köré is kerülhet ilyen gumi, ha épp nincs kéznél ragasztószalag.
A folyékony szappan pazarlását is megfékezi, ha az adagolófej nyakára egy réteg gumi kerül. Erőkifejtéskor nem fog kicsúszni a kezünkből a körömlakk vagy a befőttesüveg rászorult teteje, de még a vágódeszka sem mászik el, ha gumival látjuk el.

Ugyanígy a vállfák végeire felhelyezett gyűrű sem engedi lecsúszni a ruhákat.

Egy kisebb képkeretre vízszintesen felpakolt gumik kiváló cetli-tartót képezhetnek: recepteket, csekkeket vagy névjegyeket is belecsusszanthatunk a csíkok közé, és akkor a játék- vagy dekorációs célú felhasználás még szóba sem került…

10 Fantasztikus ötlet, hogy a konyhai maradékok se vesszenek kárba

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.