„Fele akkora lett a szemem, mint normális állapotában”

55-64 év közötti nő vagyok, egy zavaró problémával küzdök. Már előfordult velem párszor, hogy reggelre felduzzadt az arcom, a pedig szemem teljesen be volt dagadva.

Fele akkora lett a szemem, mint normális állapotában. Sajnos azt nem tudom megírni, mikor fordult ez velem elő, de azt hiszem, legutóbb ősszel és most márciusban – valamint az év elejétől már többször tapasztaltam ennek enyhébb változatát. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet? Tegnap bevettem egy-egy Antifront Béres kapszulát, az esetleg okozhatta-e? Ez utóbbi készítményt máskor még nem szedtem, de mint írtam, korábban is előfordult a puffadás, dagadás.

A szem és az arc látványos duzzadása, puffadása sok nőt érint és ödémára utalhat – jegyzi meg a szerkesztő. A szövetek között ilyekor felhalmozódik a folyadék, melyek oka az, hogy valamilyen zavar keletkezik a folyadékcserében, a szövetek, valamint a hajszálerek között.

Az ödémára való hajlam általában a hölgyeknél fordul elő. Az arc, a szem reggeli megdagadása jellemző, de a kéz és a láb is ugyanilyen tüneteket produkál, reggel és este. A szemkörnyék és az arc felpüffedése a nap folyamán alábbhagy, a megjelenés normalizálódik. A puffadást a szövetek közt megrekedt víz okozza. A duzzadtság hol kialakul, hol nem jelentkezik. Változó, hogy a felsoroltak közül mely test területeken jön létre a felpüffedés, attól is függ, hogy milyen testhelyzetet vett fel az ember. A fekvő testhelyzet nyilván jobban érinti az arcot, a szemeket, de a kézfej és az ujjak is duzzadtak lehetnek – jegyzi meg a szerkesztő.

A felpüffedés azonban a szexuálisan aktív embereknél gyakoribb, 14 és 50 éves kor között, ezen életkoron kívül ritka, ahogyan férfiaknál sem jellemző. A női hormonok mindenesetre szerepet játszhatnak az ödéma kialakulásában.

Orvoshoz menni és kivizsgáltatni a problémát azért ajánlott, mert bár alapvetően egy ártalmatlan betegségről van szó, bizonyos esetekben életveszélyes lehet az elváltozás.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj