A himalájai sólámpa 8 előnye – nem véletlenül népszerű!

A himalájai sólámpa népszerűsége egyre nő, s ez valós egészségügyi előnyeinek köszönhető. De melyek is ezek?

A himalájai sólámpa sikere töretlen az utóbbi esztendőkben. Ha megkérdi valaki, miért használják, az emberek különféle okokat mondhatnak – lehet az csak a hangulat is. Az azonban bizonyos, hogy a himalájai sólámpa számos egészségügyi előnye sokakat meggyőz.

Először is, azt mondják: a himalájai sólámpa egyik fő tulajdonsága, hogy képes negatív ionokat kibocsátani a légkörbe, s ez előnyös dolog. S bár erre vonatkozóan nincsenek tudományos bizonyítékok, e világító eszköz népszerűsége nem csökken.

himalájai sólámpa

Nevét a Himalájáról kapta, ugyanis a hegység rózsaszín sóit használják a lámpák megalkotásához. Úgy tudni, ionizálják a Himalája rózsaszínű sóit az izzó hővel, melyet a lámpa ad. Ennek eredményeképpen a sólámpák negatív töltésű részecskéket bocsátanak a környezetbe.

Ezek a himalájai sólámpa előnyei

1.Semlegesítik az elektromágneses sugárzást: ha olyan környezetben élünk, melyet az elektromos készülékek valósággal elárasztanak, számos pozitív ion lebeg a levegőben, s ezek hosszútávon egészségkárosodást okozhatnak. Növelik a stresszt, krónikus fáradtságot idéznek elő, a test reakciója a kórokozókra csökken. Ha van sólámpa otthonunkban, a felszabadult negatív ionok az ún. EM-sugárzás egészségre gyakorolt ​​hatásainak legnagyobb részét megsemmisítik, sőt kiszűrik a mikroszkopikus port a levegőből, ahogyan az állatszőrt és a penészt is.

2.Hasznosak asztma és allergia ellen: egyesek szerint a himalájai sólámpa segít az allergiás tünetek enyhítésében, az asztmások ugyancsak felhívják a figyelmet a lámpa használatának előnyeire.

3.Levegőtisztító: akik értékelik a természetességet, s igyekeznek maguk körül tiszta környezetet teremteni, örülnek a himalájai sólámpa egyik nagy előnyének, amely a levegőtisztítás. Hihetetlen képességgel vonja ki a levegőből a cigarettafüstöt, a pollent és egyéb levegőszennyeződéseket.

A só higroszkópos jellege miatt a lámpa állítólag képes arra, hogy a levegőben lévő szennyező anyagokat sókristályaiba zárja. Használatának előnye tehát, hogy a levegő tisztább és egészségesebb lesz alkalmazásával.

4.Növeli az energiaszintet: mivel a pozitív ionok energiát vonnak el a testből, a himalájai sólámpa negatív ionjai képesek arra, hogy energikusabbá tegyenek bennünket. Fiatalító, mentális egészség-javító hatással bír – mivel a természetben és a sóban olyan ionok vannak, amelyek élénkítik a szervezetet.

himalájai sólámpa

5.Javítja a légzést és az alvást: egy ellentmondásos állítás szerint a negatív ionok növelik a tüdő ún. ciliáris aktivitását, míg a pozitív ionok negatívan befolyásolják azt. A cilia apró szőrszálakat jelent, melyek a légcsövet bélelik. Tehát ha a levegőben több negatív ion van, tisztább a tüdőbe jutó levegő, s könnyebb lélegezni.

A sólámpa emellett az alvást is segítheti – több oxigén jut ugyanis használata mellett a vérbe, a szennyezőanyagok csökkentése okán. Ha jobb az oxigén-ellátás, a vérkeringés is előnyösebb az agy irányába, s ez jobb alvási szokásokat eredményez.

6.Javítja a hangulatot és csökkenti a stresszt: amennyiben szezonális depressziótól szenvedünk, a sólámpa alkalmazásának óriási előnyei lehetnek. Természetesen a depresszió egyéb formái esetén is segít – ennek oka a Himalája sólámpáiból származó negatív ionok nagy sűrűsége, melyek állítólag hangulatjavulást eredményeznek.

A só a szervezetet egy komfortos, relaxált állapotba segíti – a lámpa további előnye, hogy csökkenti a stresszszintet. A különböző eredetű pozitív ionoknak való kitettség hozzájárulhat a stresszhez. Mivel a sólámpa negatív ionokat bocsát ki, valószínűleg ellensúlyozza a stressz testre gyakorolt hatását.

7.Enyhíti a megfázás tüneteit és a köhögést: a himalájai sólámpákból származó negatív ionok védhetnek bennünket a levegőben lévő baktériumokkal szemben is. S nemcsak eltávolítják a szennyező anyagokat a levegőből, hanem javítják azt is, ahogyan a szervezet szűri a levegőt.

A só képessé teszi a testet a tüdőbe jutó levegő tisztítására, gátolva a különféle részecskéket. Hatékony a megfázás tüneteinek súlyosbodása ellen, beleértve a köhögést és tüsszögést.

himalájai sólámpa

8.Javítja a koncentrációt: a himalájai sólámpa által kibocsátott negatív ionok további hatása a koncentráció javítása. A fokozott vér- és oxigénellátásnak köszönhetően agyunk koncentrációja javul, nő a képessége az információk értelmezésére és megőrzésére. Ráadásul még a memóriánk is sokkal jobb lehet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php