Jöjjön a cukorszirup!

Egy új kutatás szerint a a melasz-kivonatot tartalmazó étrendkiegészítők teljesen új távlatokat nyithatnak meg a fogyókúrás módszerek területén.

Egy, a Society for the Study of Ingestive Behavior (SSIB) éves gyűlésén hamarosan ismertetésre kerülő kutatási anyag szerint a melasz-kivonatot tartalmazó étrendkiegészítők teljesen új távlatokat nyithatnak meg a fogyókúrás módszerek területén.

Dr. Richard Weisinger és kollegái egérkísérletek során vizsgálták a melasz-kivonat hatásait zsírban gazdag étrend mellett. A melasz-kivonat gazdag polifenolokban, olyan növényi hatóanyagokban, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egerek egy csoportja zsírban gazdag étrendet követett, a másik csoport pedig ugyanezt az étrendet 2 illetve 4 százalék melasz-kivonattal kiegészítve.

ump1b7vj2

A 12 hetes kísérlet végén az étrendjükbe 4 százalék melasz-kivonatot beiktató egerek csoportjának voltak a legjobb testsúly, testzsír és leptin hormon értékei, annak ellenére, hogy ugyanazt fogyasztották, mint a többi csoportban lévő egerek. Ezen kívül úgy tűnik, a melasz-kivonat növeli az energia kiválasztást is (ami annyit tesz, hogy a széklettel több kalória távozik a szervezetből) és serkenti az anyagcserét is.

"Úgy tűnik, a melasz-kivonat fogyasztása, zsírban gazdag étrend esetén, gátolja a kalóriák felszívódását, így csökkenti a testsúlyt és a testzsír-szintet. A világszerte egyre nagyobb egészségügyi problémát jelentő elhízás és az azzal szoros összefüggésbe hozható szívbetegségek ellen a melasz-kivonat hatékony eszközt jelenthet." – nyilatkozta Dr. Weisinger. Az elkövetkezendő években a kutatók klinikai emberkísérletek során szeretnék bizonyítani a melasz-kivonat jótékony hatásait.

Forrás: