Hogyan működik a Harcombe-diéta?

Fogyaszd magad szakértelemmel! Tálaljuk meg a legújabb diétát, amivel a túlzásba vitt evés szüntethető meg!

Bármerre is nézünk, azonnal találhatunk egy gyors és eredményes fogyást biztosító diétát, ami a garantált siker mellett a koplalástól is megkímél minket.

Ezek láttán és hallatán egyre inkább kételkedünk az újabb sikerekkel kecsegtető fogyókúrákban, a Harcombe-diéta azonban merőben más, mint a többi! Hogyan lehetséges ez?

A legfőbb eltérés

Általában a fogyókúrák a gyors eredmény érdekében a kalóriabevitel csökkentését javasolják, mely bár működőképes lehet, hosszú távon mégsem vezet sikerre. Egyrészt, a ledolgozott kilók a normális étkezés során hamar visszarakódnak, másrészt az efféle diéták a minimális szint alá viszik a szervezetbe juttatott hasznos tápanyagokat, vitaminokat, ezzel alaposan meggyengítve az immunrendszert.

Vissza a gyökerekhez!

A Harcombe-diéta a legfontosabb kérdést teszi fel, vagyis hogy miért hízunk el? Szerencsére válaszol is rá, majd erre alapozva felállítja a diéta szabályait. Zoe Harcombe táplálkozás-szakértő, aki több évtizeden át foglalkozott a kérdéssel, valóban nem beszél a levegőbe.

Véleménye szerint, az elhízás legfőbb okai a túlzottan alacsony vércukorszint, ami fáradtsághoz, szédüléshez, fejfájáshoz vezet. Ennek szinten tartása tehát kifejezetten fontos, azonban a jól ismert gyors-diétákkal alaposan ronthatjuk ezeket az értékeinket.

A nagy fogyás valahogy mindig várat magára, de vajon miért? Mit csinálsz rosszul, hogy nem szaladnak le rólad a kilók? Íme az 5 leggyakoribb tévhit, amely félrevezet a diétád során!

5 + 1 diéta tévhit

Candida gomba

A másik, és egyben talán a legfontosabb oka a hízásnak, a szervezetben elszaporodó Candida gomba, amely a bevitt szénhidráttal táplálkozik. Fokozott jelenléte, mely az egészségtelen táplálkozásunknak köszönhetően még inkább megnő, vízvisszatartást eredményez, ami a súlyfelesleg egyik fő oka.

Emellett még, az ételallergiákat okolja a gyakori elhízásért, aminek vagy nem vagyunk tudatában, vagy egyszerűen nem veszünk róla tudomást.

Foto:123rf.com

Szabályok

Az egészségünk megőrzéséhez alapvető élelmiszereket bátran fogyaszthatjuk, így a sovány húsokat, tojást, zöldségeket, valamint gyümölcsöt, bár abból, a benne lévő cukortartalom miatt csupán napi két szem ajánlott. Le kell azonban mondanunk az ecet használatáról, valamint a koffeintartalmú italokról egyaránt, a legfontosabb pedig a mesterséges élelmiszerek, finomított cukrok teljes kizárása az étrendünkből!

Eredmény

Akik számára szimpatikussá vált Zoe Harcombe egészség és alakmegőrző diétája, egy 5 napos kúra segítségével kezdhetnek bele a szervezet anyagcseréjének átalakításába, melynek eredményeként energikusabbá, egészségesebbé, és nem utolsó sorban karcsúbbá válhatnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.