Pörgesd fel az utolsó téli hónapot!

Ideje más szemmel tekinteni a februárra. Ne a hosszú és unalmas estékkel azonosítsuk!  Mit tehetünk? Pörgessük fel a tél utolsó hónapját!

Már a hónap neve is különleges, figyelmet érdemlő. Talán kevesen tudják, hogy február a nevét Februusról, a megtisztulás római istenéről kapta, így már az ókorban nagy tisztelet övezte. Az emberek igyekeztek testben és lélekben megtisztulni, hogy megújulva és egészségesen kezdhessék a tavaszt. A magyar hagyományokban is helyük van a februárhoz kapcsolódó ünnepeknek, amelyek legtöbbször életigenő és jókedvű mulatságokban, bálokban, télűző szokásokban öltöttek testet. Miért kéne hát otthon ülve, ölbe tett kézzel várni a tavaszt, amikor nagyszerű programlehetőségek közül is lehet válogatni.

Itt van mindjárt egy olyan program, ami nemcsak a hangulatot képes felpezsdíteni, hanem igazi gourmet élményt is nyújt. Különleges és nem mindennapi estnek néznek elébe, akik részt vesznek február 11-én vagy március 4-én a vacsorával összekötött Old Boys koncerten. Az igazi rock and roll hangulatnak a margitszigeti Grand Hotel ad otthont.

A téli hónapok utáni megújulásra számos lehetőség kínálkozik még, de vannak olyan örök klasszikusok, amelyek már évek óta bizonyítják jótékony hatásukat. Ilyenek az egészséges táplálkozás, kímélő tornák, séták és a manapság oly népszerű spa programok. Ezekből akár egy tökéletes napot vagy hétvégét is össze lehet állítani, ahol a főszerep a friss levegőé, a vízé, az illatos olajoké és a ráctalanító krémeké. A napot érdemes feszültségoldó könnyű mozgással indítani. A festői szépségű Margitszigeten igazán megnyugtató sétát tehetünk a százesztendős gesztenyefák és platánok szegélyezte ösvényeken. A még kissé csípős levegő után bizonyára jólesik elmerülni a sziget legnagyobb természeti kincsében, a bársonyos termálvízben. A Margitszigeten található gyógy- és wellness szálloda fürdőrészlegén a téli kikapcsolódás legkényeztetőbb módjait próbálhatjuk ki. Élvezhetjük a gőzölgő termálvizet, a tisztító szaunát, a pezsgőfürdőt és a lazító masszázst egyaránt.

„Beugorhatunk” csak egy vacsorára is, de választhatunk egy vagy többnapos wellness-programot is. Az eredmény minden esetben, hogy újult lelkesedéssel térhetünk vissza a hétköznapokhoz.

Olvasd el ezt is!

Óvatosan a wellness-szel, hiszen a kismamáknak könnyen árthat is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index