Pihentető gyógyfürdőzés

Az egészséges életmódnak három alappillére van: az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és a stresszmentes életmód.

Fontos, hogy időről időre találjuk meg a módját a regenerálódásnak, testi-lelki feltöltődésnek, mert csak így őrizhetjük meg hosszú távon egészségünket.

Az ellazulásra, pihenésre mi lehetne jobb választás, minthogy a természet energiáit, a napfényt, a vizet, a levegőt és a földet használjuk fel. Mindezeket egyben megtalálhatjuk valamelyik magyarországi gyógy-, élmény- és wellness szolgáltatásokat nyújtó fürdőben. Az ország mai területének 70-80 százalékán lelhetők fel 30 Celsius-foknál melegebb hévízforrások és ásványvizek, ennek egy része a Dél-Alföld alatt található, éppen ezért itt mindenki meglelheti az igényeinek megfelelő fürdőt.

Orosháza belvárosától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján fekszik Gyopárosfürdő, az „Alföld gyöngye”-ként ismert üdülőhely.  Több, mint 100 éves múltra tekint vissza. A Gyopárosi-tó hatására a helyi lakosok figyeltek fel. Megfigyelték, hogy a tóban fürdetett állatok sebei gyorsabban gyógyulnak, majd kiderült, hogy a víz számos kórságra gyógyírt jelent.

A gyopárosi fürdő termálvíze 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra. A vízgőzt, a párát belélegezve légúti betegségeinken segíthet, bőrünkkel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegsége kezelésének támogatására is kitűnően alkalmas.

A gyopárosi gyógyvíz többek között segít a porckorongkopás/sérv, ízületi kopások, ideg- és ízületi gyulladások, valamint a csontritkulás okozta panaszok esetén is, de alkalmas a legkülönbözőbb sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is. Segítséget nyújt az idült nőgyógyászati és urológiai gyulladások megszüntetéséhez, s a meddőség bizonyos formáinak orvoslására is alkalmazható gyógymód.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, Szegedtől karnyújtásnyira egész évben várja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos izületi-, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére.

A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. A főként mozgásszervi problémák kezelésére szakosodott fürdőt a térség „térd- és vállízületi központjaként” emlegetik. A gyógyászati részlegen több mint harmincféle kezelést tudnak nyújtani.

A Tisza-partján igazi családbarát fürdőt talál, aki ellátogat Tiszakécskére. Modern gyógyászattal, wellness-részleggel, szaunákkal büszkélkedik a Tisza-parti Termálfürdő. Termálvize műtéti utókezelésekre, reumatikus, ízületi, mozgásszervi megbetegedésekre és nőgyógyászati problémák gyógyítására alkalmas. Változatos wellness-kínálatukban többek között Biotron lámpás kezelés, Caracalla-masszázskádfürdő, iszappakolás, Jouvence Spa-ágy, tangentor és különféle masszázsok szerepelnek.

Hogy szélesebb körben tudjanak élni a pihenés kínálta lehetőségeivel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.