Ezért szedj rendszeresen multivitamint!

Az egészségünk megőrzése és javítása érdekében számos dolgot tehetünk. Ilyen például a rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás és az elegendő alvás. Mindezek mellett azonban kiemelt szerepe van a multivitamin rendszeres szedésének is. A multivitaminok olyan étrend-kiegészítők, amelyekben több különböző vitamin és ásványi anyag kombinációja található meg. Lássuk, hogyan járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez a rágótabletta, tabletta, csepp vagy akár gumicukor formájában is kapható multivitaminok!

A modern életmód és sokszor az étrendünk korlátozottsága miatt gyakran nem kapunk meg minden szükséges vitamint és ásványi anyagot, amire szükségünk lenne. Az első és legfontosabb előnye a multivitaminoknak tehát, hogy olyan tápanyagokkal egészítik ki az étrendünket, amelyeket a mindennapi étkezés során nem tudunk megfelelő mennyiségben, vagy egyáltalán nem tudunk bejuttatni szervezetünkbe.
Mindemellett nagy szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében is, ami által csökken a megbetegedések esélye.

gyümölcs multivitamin

Az erős immunrendszer segít megelőzni a fertőzéseket, például megfázást és influenza vírusokat. A multivitaminokban található C-, és D-vitaminnak, valamint cinknek különösen fontos szerepe van ebben.
A multivitaminoknak köszönhetjük szív- és érrendszerünk egészségét is. Ehhez a különböző típusú B-vitaminok, E-vitamin és omega-3 zsírsavak járulnak hozzá leginkább. Ezek ugyanis csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint megelőzik a szívbetegségeket.

Rendszeres szedése továbbá hozzájárulhat a csontok és az ízületek egészségének megőrzéséhez is. A D-vitamin és a kalcium kombinációja segít a csontok erősítésében és az osteoporosis, más néven csontritkulás kockázatának csökkentésében. Az omega-3 zsírsavak pedig csökkentik az ízületi gyulladást és javítják az ízületi mobilitást.

A multivitaminok rendszeres szedése mindemellett pozitív hatással van a mentális egészségünkre is. Az agy megfelelő működéséhez szükség van bizonyos vitaminokra és ásványi anyagokra. A B-vitaminok, például a B6 és B12 vitaminok segítenek a hangulat szabályozásában és csökkenthetik a stresszt. Az omega-3 zsírsavak is hozzájárulnak az agy egészséges működéséhez és a mentális frissességhez.
Ezen túlmenően a szem egészségének megőrzésében is szerepe van. Az A-, C- és E-vitamin, valamint a lutein olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek védelmet nyújthatnak a szemsejtek károsodása ellen, csökkentve ezzel a szürke hályog és a makuladegeneráció kockázatát.

Fontos megemlíteni azonban, hogy a multivitaminok nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet, és nem gyógyítanak meg súlyos betegségeket. Az étrendnek továbbra is gazdagnak kell lennie friss gyümölcsökben, zöldségekben, teljes értékű gabonákban és más egészséges táplálékokban. A multivitaminok inkább kiegészítésként szolgálnak.

A Havita multivitaminok extrán magas hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, így rendszeres szedésük mellett szervezetünk nem szenved hiányt semmilyen szükséges táp- és ásványi anyagból.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.