4 dolog, ami kikészít a diéta alatt

Diéta során bármilyen erősnek érezzük is elhatározásunkat, vannak esetek, amikor úgy érezzük, nem bírjuk tovább: összeesküdtek ellenünk.

Diéta esetén szükségünk van a megfelelő stratégiára, de az ideális időszakra is!

Elhatározzuk, hogy helyesen táplálkozunk; sokat mozgunk majd, és végre elérjük az álomsúlyt, természetesen a hozzá tartozó szuper alakkal együtt. Aztán az élet közbeszól: az akaraterőt lebombázza valamilyen váratlan esemény, a körülmények, vagy a stressz.

Van rá mód, hogy a legváratlanabb helyzetekben is elszántak maradjunk? Akár beismerjük, akár nem, a motiváció és a képesség, hogy végigvigyünk valamit, amit elterveztünk, bizony nagy úr, ha sikeres fogyásról van szó, ezért fontos, hogy tisztában legyünk előre azzal, mikor lesznek gyenge pillanataink és meg tudjunk küzdeni velük. Íme néhány gyakori helyzet, amely alááshatja az akaraterőt és a diétát, de van rá mód, hogy megbirkózzunk vele!

dieta8

A stresszes időszakok

Kutatások is megerősítik, amit magunk is tapasztalunk: a stresszes időszak és a kitartó diéta valahogy nem működik együtt. Bár akaraterőnk megvan, az elhatározás gyengül. Persze, azért nem katasztrofális a helyzet, mert ha túl elfoglaltak vagyunk, az olykor növeli is az akaraterőt.

Noha a stressz elkerülhetetlen, a megfelelő tervezés és az alvás helyes ütemezése segíthet: elkerülhetjük vele, hogy lefelé induljunk a lejtőn, és rossz ételeket válasszunk. Az elegendő alvás nagyon fontos, mert az alváshiánynak köszönhető az étvágy megnövekedése és a helytelen étel-választás. Tehát a leglényegesebb, hogy az alváson ne spóroljunk!

dieta

A csábító családtagok

Nem a legegyszerűbb helyzet: mindenki számára ismerős, amikor ő diétázik, de a családja a megszokott étrendhez tartja magát, és bár biztosítják őt támogatásukról, mégis az orra előtt falatoznak a finom, de hizlaló ételekből.

Nem igazán kérhetjük meg őket arra, hogy ne egyenek a jelenlétünkben. Fogyasszák csak, amihez kedvük van, de arra megkérhetjük őket, hogy ne kérkedjenek vele, és ne biztassanak azzal, hogy ,,ez az egy falat nem árt neked meg”! Kerüljük a konfliktusokat!

fogyókúra, diéta, fogyás

Az időjárás

Még egy ok, amiért a nyarat kedvenc évszakunknak nevezhetjük: ilyenkor nagyobb esélyünk van a sikerre, mert a hideg időszakokkal ellentétben, nyáron jobban vevők vagyunk a könnyed ételekre.

A szezonális gyümölcsök és zöldségek könnyű elérhetősége is lényeges, bármikor leszaladhatunk értük a boltba, és séta közben is beszerezhetjük őket. A nyári hónapok automatikusan segítenek nekünk abban, hogy fogyjunk, éljünk hát vele!

,,Azok a napok”

A menstruáció napjaiban minden hónapban megnőhet az igény a szénhidrátok fogyasztására. Igyekezzünk kerülni őket más, nem hizlaló ételekkel, amelyekkel kielégítjük sóvárgásunkat! A zöld leveles zöldségek, vörös hús, a narancs és hüvelyes növények segítenek a tünetek enyhítésében és az étvágy kordában tartásában is.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.