Társas fogyókúra – Együtt könnyebb!

A 25 év alatti nők többsége a társas fogyókúrában bízik, melyet bonyolultabb ugyan elkezdeni, de közben könnyebb ellenállni a bűnös csábításnak.

A baratikor.hu, több mint kétezer tagja, férfiak és nők vegyesen válaszoltak a fogyókúrázással kapcsolatos kérdőívre.

Az eredményekből jól látszik, hogy a válaszadók hiába vannak tisztában a mozgás fontosságával (a férfiak 70 százaléka, a nők több mint fele), háromnegyedüknek nincs kedve vagy ideje sportolni.

A mozgás iránti igény a 25 év alattiak körében a legmagasabb (kétharmaduk nyilatkozott úgy, hogy rendszeresen sportol), az ennél idősebbek körében azonban a hajlandóság meredeken csökken. A negyvenes éveiket taposók már alig-alig sportolnak.

fogyokura_kat8

A hölgyek nem csak idő vagy elszántság híján nem vágnak bele a diétázásba: egyötödük szerint a súlyok ledobása anyagi kérdés. Ehhez képest a nem hagyományos, újszerű, és ennek megfelelően drágább fogyási módok, mint az akupunktúra, a fogyasztószalon vagy a plasztikai sebészet nem örvendenek túl nagy népszerűségnek a megkérdezettek körében.

A megfelelni vágyás, a szépségideál elérése miatt érzett nyomás csak az 50 év felettieknél csökken: 59 százalék nem is gondol arra, hogy fogyókúrával változtasson magán.

Érdekesség, hogy a fiatal hölgyek jelentős része választja a társas fogyókúrát, barátnőkkel, családtagokkal. Ezt ugyan nehezebb elkezdeni, de a résztvevők bátoríthatják egymást, és tovább megmarad a motiváció.

Forrás: