Szép bőr fogyókúra után is

Fogyókúra alatt nagyon sok emberrel megesik, hogy bőre a nagymértékű fogyás miatt nem tud megfelelően visszahúzódni, a kötőszövet megereszkedik, ami lógó bőrt eredményezhet.

Bár a zsír eltávozott a kényes pontokról, petyhüdt, megereszkedett bőr marad utána.

Olvasd el tippjeinket, amivel elkerülheted, hogy plasztikai sebészhez kelljen fordulnod fogyókúra után, és amik segítségével megőrizheted bőröd üde feszességét!

Óvatos fokozatosság

Bőröd lassan követi tested vonalát, ezért a rugalmas bőrre már a kilókkal szembeni harcod kezdetekor gondolnod kell! Vésd jól az eszedbe, hogy tilos a drasztikus fogyókúra! Ne akarj heti egy-két kilogrammnál többtől megszabadulni, mert az intenzívebb fogyás bőrödre és testedre is egyaránt káros lehet. Legyél türelmes, hogy megőrizhesd feszes kontúrjaidat!

Mozdulj!

Mivel az egészséges étrend csak a zsírt olvasztja le rólad, nagyon fontos a rendszeres mozgás, ami a kötőszövetek és a vérkeringés karbantartója is. A sportolás késlelteti a ráncok és a narancsbőr kialakulását, az izzadságban lévő anyagok selymessé, puhává varázsolják bőrödet.

fogyókúra2

Ha nagyobb súlyfelesleggel küzdesz, akkor nemcsak a zsírégető aerob mozgásokra kell hangsúlyt helyezned, hanem az izomtónus-növelő edzésekre is, hogy ne lazuljanak meg izmaid a fogyástól. Ha igazán bomba alakot szeretnél, ne feledkezz meg a mozgásról sem!

Vitamindús diéta

A vitamindús, egészséges táplálkozást bőröd is meghálálja, hiszen hasonlóan szervezetünk más részeihez bőrödnek is szüksége van különböző tápanyagokra. Ha olyan fogyókúrás módszert választasz, melynek a tartós koplalás jelenti fő alkotóelemét, azt bőröd is megsínyli. Tartsd észben, hogy egy egészséges étrendben megtalálható tápanyagok és vitaminok elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy elérd a kívánt eredményt. A két legalapvetőbb vitamin, melyekre bőrödnek szüksége van az A- és E-vitamin.

Az A-vitamin kiemelkedően fontos a hámszövetek felépítéséhez, fogyassz sok halat, tojást és spenótot, hogy ezt a vitamint biztosíthasd szervezetednek! A mogyorófélékben előforduló E-vitamin pedig bőröd öregedését előzi meg hatékonyan. Nagyon fontos, hogy kerüld a túlzott dohányzást és koffeinfogyasztást. De a rendszeres méregtelenítésről se feledkezz meg!

viz6

Rengeteg folyadék

A folyadékbevitel a bőrfeszesítés alapja, naponta 2 liter folyadék bevitelével minimum hozzá kell járulnod bőröd hidratálásához! Emellett fogyassz lédús gyümölcsöket és kortyolgass méregtelenítő teát, meglátod bőröd bársonyosan puha lesz tőle!

Váltózuhany

A feszes bőr egyik titka a hideg-meleg váltózuhany, mely serkenti a vér- és nyirokkeringést, és növeli az ellenálló képességed. A váltózuhanyt mindig langyos vagy meleg vízzel kezd, irányítsd a vízsugarat 2-3 percig testedre, majd válts át hideg vízre fokozatosan haladva szíved irányába. A legközelebbi zuhanyzásnál tehát ne csak bőröd tisztaságára, de kisimítására is gondolj!

zuhany

Egy kis kényeztetés

Ha már az egészséges táplálkozást és a mozgást is bevetetted a kilókkal szemben, akkor a karcsú alak elérésének már csak a kellemes része van hátra, a bőrfeszesítő krémek.

A krémek kívülről hidratálják, és rugalmassá teszik a bőrt, javítják a vérkeringést, így kisebb az esélye annak, hogy bőröd megereszkedjen. A hidratálók hatását fel is turbózhatod, ha egy alapos testradírozás után, erősebb, masszírozó mozdulatokkal kened be magad!

Ha hosszadalmas fogyókúrával elért szuper alakodat bikiniben is szeretnéd még idén megcsillogtatni, figyelj oda bőröd feszességére is!

Forrás: Oxygen Medical


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.