Megküzdött a limfómával Cinthya Dictator

2007-ben, 17 évesen egy utcai incidens alkalmával több belső sérülés mellett lejött az arcomról a bőr. Másnap vettem észre, hogy egy csomó alakult ki a nyakamon, és bár nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, mert azt gondoltam, a sérülésem miatt keletkezett, elmentem a kórházba. Ott mintát vettek belőle, ellenőrizték – az egyik orvos azt mondta, hogy azonnal műteni kell, a másik azt, hogy semmiség, de abban megegyeztek, hogy nem tudják, pontosan mi ez. Egy idő után észrevettem, hogy a csomó visszahúzódott, és belenyugodtam, hogy talán tényleg a történtek miatt alakult ki. Ám ahogy stresszesebb időszakok jöttek az életembe, ismét kiújult, majd tavaly nyáron kilenc csomót vettem észre a nyakamon lévő ér környékén.

Az Édes Élet forgatása alatt a páromat, Varga Viktort kísértem el fül- orr gégészhez, és ott vizsgáltak meg engem is. Az orvos azonnal látta, hogy komoly a baj, és tudatta velünk, hogy ez daganat. Azonnal elküldtek biopsziára: mintát vettek, és közölték, hogy limfóma sejtek találhatóak a daganatban. Újabb, sokkal nagyobb mintákra volt szükségük az orvosoknak, de mivel némelyik csomó az ütőéren volt, ezért csupán egyből tudtak kenetet venni.

Végül összesen három daganatot sikerült eltávolítani, ekkor derült ki, hogy Hotchkin-limfómám van, ami a nyirokrendszer betegsége. Éppen ezért küldtek el PET CT-re: hogy átvizsgálták az egész szervezetemet, nincs-e több daganat, mert a nyirokrendszeren keresztül könnyen átterjedhet más részekre is. Szerencsére azonban nem volt több.

Sugárkezelést kaptam négy héten keresztül minden nap, 13-14 perces dózisokban. Emellett szedtem gyógygombakivonatot (nem emlékezett, hogy milyet), Culevit kapszulát, a sugárkezelés helyét pedig még a kezelés megkezdések előtt elkezdtem kenni Dr. Hauschka regeneráló krémmel, ennek köszönhetően a bőröm ott lehámlott, de nem lettek maradandó sebhelyek.

Háromhavonta járok ellenőrzésekre: ilyenkor vért vesznek, tüdőröntgent készítenek és ellenőrzik a még a szervezetemben maradt csomókat, de szerencsére kijelenthetem, hogy teljesen jól érzem magam fizikálisan.

Erőt adott nekem a családom bíztatása, valamint a tudat, hogy édesanyám is túlélte a rákot, ő 11 hónapig járt kemoterápiára, de legyőzte a betegséget.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Egy válasz

  1. Így még sosem mesélte el a betegsége történetét Cinthya Dictator - Média hírek

    […] Cinthya 2014-ben elárulta, az egyik orvos azt mondta, hogy azonnal műteni kell, a másik azt, hogy semmiség, de abban megegyeztek, hogy nem tudják, pontosan mi ez. “Egy idő után észrevettem, hogy a csomó visszahúzódott, és belenyugodtam, hogy talán tényleg a történtek miatt alakult ki. Ám ahogy stresszesebb időszakok jöttek az életembe, ismét kiújult, majd tavaly nyáron kilenc csomót vettem észre a nyakamon lévő ér környékén” – olvasható a Napidoktor.hu korábbi cikkében. […]

Válaszolj