„Az exem egy prostival él együtt – mégse tudtam nemet mondani a szexre”

25-34 év között nő vagyok. Nem olyan régen lett vége a 6 éves kapcsolatomnak. A volt párom egy prostituálttal jött össze, olyannal, aki mindenhol közösül, még óvszer nélkül is. Vele él együtt az exem… Sajnos, ennek ellenére én két alkalommal nem tudtam nemet mondani, amikor újra felvette velem a kapcsolatot. Együtt is voltunk, sajnos gumi nélkül. Esélyem lehet arra, hogy bármilyen komolyabb betegséget kaptam. Voltam orvosnál és különböző gyógyszereket szedtem, eddig úgy tűnik, hogy nincs baj…

Az óvszer használata nemcsak az alkalmi kapcsolatoknál, de párkapcsolatokban is bevett szokás, amelyek még nem tartanak hosszú ideje – jegyzi meg a szerkesztő. De természetesen vannak párok, akik évek óta tartó együttélés során is ezt a védekezési módszert alkalmazzák.

Az óvszerrel nemcsak a nem kívánt terhességet lehet elkerülni – ez az egyedüli módja, hogy megóvjuk magunkat a nemi úton terjedő betegségek ellen.

A férfiak által használt óvszer számít a második legnépszerűbb védekezési módszernek, ez az egyetlen olyan, melynek helyes használatával – bár nem száz százalékosan -, de biztonságban tudhatjuk magunkat az AIDS-szel és más, szexuális úton terjedő betegségekkel szemben.

A nemi úton terjedő betegségekkel nemcsak az a gond, hogy viszkető, égető fájdalmat okoznak vagy kellemetlen folyást. Mint azt jól tudjuk, életveszélyt is jelenthetnek. Ilyen a HIV-fertőzés, a Human papilloma vírusfertőzés, a Hepatitis B (HBV)- illetve a Hepatitis C (HCV) vírusfertőzés. Jól ismert, szexuális érintkezéssel terjedő betegség azonban a vérbaj vagy szifilisz, illetve a gonorrhoea (kankó, tripper) is – jegyzi meg a szerkesztő. Gyakori betegség a trichomonas, a Herpes genitalis, a gombás fertőzés és a Chlamydia-fertőzés is, utóbbi, ha nem veszik észre időben, akár meddőséget is okozhat.

Mivel a gumióvszernek számos típusa van ma már, használata ellen még az sem lehet kifogás, hogy kényelmetlen vagy nem illeszkedik megfelelően. 

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.