Hammer Curl, a szuper erős bicepszért!

A Hammer Curl az alsó bicepsz izmok és az alkar felső izmainak erősítésére egyaránt alkalmas eszköz. Néhány szakszerű gyakorlatot elsajátíthatsz az alábbiak olvasásával.

A kalapács hajlítás nevű gyakorlatot a testépítők angolul használják (hammer curl), mint ahogy a dumbbell-t is.

A dumbbell hammer curl a dumbbell curl-hoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a könyök mozdulatlan az egész mozgás során. Bár a súlyzó gyakorlatok előnye, hogy a mozgások teljes skáláját lehetővé teszik, a hummer curl előnye az, hogy lehetővé teszik a brachioradialis izom külön erősítését. Ez az izom a bicepsz alsó részéről az alkar felső részére terjed, formás lesz tőle a kar.

A mozgás kivitelezése
Állj csípőszélességű terpeszbe.
Mindkét kezedbe fogj megfelelő súlyzót.
FELEMELÉS: belégzéskor az alkar felemelkedik, a felkar szinte hozzátapad az oldalhoz – ne hagyd, hogy elmozduljon, és ne dőljön hátra a test emelés közben.
LEENGEDÉS: Kilégzéskor engedd lassan vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe.

VÁLTOZATOK: állva és ülve is elvégezhető ez a gyakorlat. A legfontosabb, hogy a test mindig maradjon egyenes, és a karok ne mozduljanak el előre és hátra. A két karral párhuzamosan is elvégezhető a gyakorlat, illetve felváltva, egyszerre egy karral.

Az erős karok férfinak és nőnek egyaránt szükségesek. Szexiek az izmos, erős karok férfiaknál, a formás karok nőknél. A koncentrált gyakorlatok segítenek az izmok erősítésében és a bicepsz alakításában, elsősorban a biceps brachii és b. brachialis izmokat célozzák meg.

A mozgás kivitelezése
Padon ülve, szétnyitott, talajra nehezedő lábakkal kezdd.
Dőlj előre, a bal kezedet helyezd a bal térdedre, a súlyzót fogd a jobb kezedbe.
A súlyzót úgy fogd a kezedbe, hogy az ujjak előre néznek, a könyököd pedig a belső combon nyugodjék. A jobb kéz majdnem érintse a padlót.
FELEMELÉS: Lélegezz be, és emeld fel a súlyzót a könyököt behajlítva vízszintesig. A könyököd maradjon szilárdan, ne forgasd el. A belső comb tartsa biztosan a könyököt.
LEENGEDÉS: Kilégzéskor engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe.

Forrás: