Mitől lesz szép izmos a karom? – Tricepsz

Sportosan feszülő izmaink legszembetűnőbb módon karjainkon láthatók. Talán ezért is figyelünk oda jobban a kar edzésére.

Hogyan eddzük a tricepszet?

A tricepsz gyakorlatok végrehajtása nehezebb. Minden olyan feladat mely során a könyökünket nyújtjuk egyben tricepsz gyakorlat is.

Ülő helyzetben egykezes súlyzóval dolgozhatunk. Egyik felkarunkat a fülünkhöz szorítjuk magas tartás helyzetben, és a felkar mozdulatlansága mellett, a könyök hajlításával a súlyzót hátraengedjük a tarkónk mögé. A könyök nyújtása során a kar magas tartásba kerül, és ez a mozdulat erősíti a tricepszet.

A „homlokra engedés” gyakorlatot súlyzórúddal hanyattfekvésben végezzük. A karok függőlegesen állnak, majd a könyök hajlításával a súlyzót a homlokunkhoz közelítjük. A felkar ekkor is, végig mozdulatlan marad.

tricepsz

A fekvőtámaszban végzett karhajlítás majd nyújtás szintén jól fejleszti a tricepszet, főként akkor, ha szűk támaszban (közel vannak egymáshoz a kézfejek) hajtjuk végre. Gyengébbek könnyített helyzetben, azaz térdelésben is végezhetik.

Mindig megemlíthetjük, hogy nagyon fontos, hogy mindenki fokozatosan szoktassa magát az edzéshez. Ha valaki nem érez izomlázat, akkor lehet  emelni az ismétlésszámot.

Legyen sportos bicepszed! – Bicepsz és hátfeszesítő gyakorlatok

A két izomcsoport edzése kb. 20-25 percet vesz igénybe, ha ügyesen és dinamikus dolgozunk. Ha ennél kevesebb terhelést kap az izom, a fejlődése kérdéses.Célszerű a két izomcsoport edzését egy napon elvégezni, így könnyebben odafigyelhetünk az arányosságra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index