Éljünk örökké a kristálygombától!

A japán kristálygomba, más néven vízikefír a Kaukázusból származik. Előnye abban rejlik, hogy helyreállítja a bélflóránkat.

A japán kristálygombát, más néven vízikefírt leginkább étrendkiegészítőnek nevezehtjük. Maga az elnevezés a keif török szóból ered, amely szabad fordításban annyit jelent, hogy „jó érzés”, vagy „jóllét”. A hagyományos, eredeti kefir friss tejből és kefirgomba magból készíthető. A kefir és a vizikefir közötti elsődleges különbség, hogy utóbbit sima vízből kell előállítani.

A Kaukázus lakói régóta ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, még a gyerekek is úgy isszák, mint a vizet. Professzor Menkiw szerint, aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta, a Kaukázusban a tuberkolózis vagy a rák ismeretlen fogalom.

Németországban Dr. Drasé már a II. világháború előtt megállapította szer különös hatását. Kristálygombával gyógyította a légzőszervek hurutos megbetegedéseit, gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat és segített a nehéz betegségek utáni lábadozásokban is.

A japán kristálygomba Franciaországban és Németországban is vizikefír néven terjed el. A francia szőlészek ez egészség- és vízjavítás céljára használják. Maga a vizikefír a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Emellett még a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajok, és néhány élesztőgombafajta fordul elő ebben az anyagban.

uuh0de6b

A bélflóra a lényeg

Lényegében a betegség vagy egyéb ok következtében kibillent bélflóra helyreállításáról van szó. Bélrendszerünkben több milliárd baktérium él, ezek legnagyobb része jótékony hatású, és az emésztőrendszeri működést támogatja. Tehát elsősorban a gyomor-bélrendszer zavaraiban alkalmazható. Rendszeres fogyasztása nem ártalmas.

A legfontosabb, hogy a kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.

Készítsünk vízikefirt!

6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosunk. 8-10 dkg cukrot teszünk hozzá ízlés szerint. Egy száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetlegegy aszalt barackot és fél jól megmosott citromot teszünk bele. Ezután két liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük. Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent leírt módon újra felhasználhatjuk. A belőle készített ital a hűtőben néhány napig eláll.

Forrás:


3 hozzászólás

 1. F. Tibor

  Valóban nagyon jó a hatása a Japán Kristálygombának. Én minden nap fogyasztom, több az energiám, mindenfajta bélproblémám megszűnt, jobb az emésztésem, könnyű és rendszeres a székletürítésem!
  Csak ajánlani tudom.
  Itt beszerezhető: http://www.japankristaly.n1.hu

  És nagyon jó még a Tibeti kefirgomba is!
  Házi készítésű kefírt lehet vele készíteni, ami tele van élő hasznos mikroflórával.
  Én itt vettem: http://www.kefirgomba.n1.hu

  Válasz
 2. Hanus Noémi

  kérdés: maga a gomba,fogyasztható-e,van e a szervezetre nézve káros vagy jótékony hatása?

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.