Így aludhatunk jól a kánikulában

A kora reggeli napfény gyorsan kiveri az álmot a szemünkből, éjjel pedig nehezebben alszunk el a nagy melegtől. Mutatunk pár módszert, amelyekkel sokkal kipihentebben ébredhetünk a nyári napokon is.

 

Nyáron jellemző, hogy kevesebbet alszunk, és többet vagyunk fent, hiszen hosszabbak a napok és rövidebbek az éjszakák. Ilyenkor energikusabbak vagyunk, többet járunk el esténként a barátainkkal, ezért előfordulhat, hogy nagyon kimerülünk.

 

A hálószoba az alvásra való!
A leggyakoribb oka annak, hogy nehezen alszunk el a tévézés, és az, hogy az okostelefonunkat bújjuk. Ha tudatosítjuk magukban, hogy a háló funkciója a pihenés, akár órákkal többet is alhatunk, mint ha magunkkal vinnénk az okos kütyüinket ebbe a helyiségbe is.

Elalvás előtt két órával már ne együnk!
Először is fontos kitűzni egy célt, hogy mikor is legyen a takarodó, és ehhez az időponthoz képest megtervezhetjük az egész esténket. Nyáron fokozottan fontos figyelni arra, hogy az esti órákban már ne együnk nehéz, zsíros ételeket, mert a nagy melegben lelassulhat az anyagcsere, és még többet fogunk forgolódni.

Fotó: 123rf.com

Zuhany
Ez meglepő lehet, de nyáron sokkal jobb, ha langyos vagy akár meleg zuhanyt veszünk, mintha jéghideg vízzel akarnánk lehűteni magunkat. Hideg vízzel inkább reggel zuhanyozzunk, hiszen ez felfrissít.

A hálóruha fontossága
Nagyon fontos, hogy semmiképp se műanyag szálú vagy pamut anyagú pizsamát válasszunk, mert hiába készülnek ebből vékony, lenge hálóruhák, attól még szörnyen melegünk lesz bennük. Az sem jó, ha teljesen meztelenül fekszünk ágyba, mert ilyenkor az izzadságtól hozzátapad a testünk a lepedőhöz. A legjobb választás a szatén vagy selyem anyagból készült hálóing, melyek jól szellőznek, és felfogják az izzadságot, így kellemesebbé teszik az alvást.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.