Epres Panni: császármetszés után trombózis

“Egy darabig nem is tudtam, hogy bármi probléma van. Vasárnap született a kisfiam és pénteken mehettem haza a kórházból, mert császárral szültem. Amikor mentem hazafelé, már elkezdett fájni a lábam, a bal vádlim. Hívtam az orvosom, ő tanácsolta, hogy igyak kalciumot és magnéziumot, ha nem segít, hívjam vissza. Szombat estig nem lett jobb, így vissza kellett mennem a kórházba: ekkor derült ki, hogy trombózisom van.

Akkor már bent is kellett maradnom. Ez egy nagyon  nehéz időszak volt: ismét bent kellett lennem a kórházba, ahol elvették a kisfiamat és csak három óránként hozták vissza megetetni. Akkor már nem is a lábam miatt aggódtam, inkább Mórért. Nagyon nehéz időszak volt egy egyhetes babával.

Utána fél évig kellett naponta kétszer heparint adnom be magamnak injekció formában a combomba. Fél év után mindkét combom fekete volt, sőt most is meglátszanak még a nyomai, ami valószínűleg sosem múlik már el. Szerencsére a vizsgálatok alapján kiderült, hogy nincs genetikai hajlamom a trombózisra, kizárólag a császármetszés miatt volt.

Ez az élmény nem befolyásolta a gyermekvállalást, hiszen ezután született meg a kislányom. De a második terhességem alatt elővigyázatosságból végig injekcióznom kellett magam.”

Fotó: Life.hu

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.