A sólámpa titkai – mire is jó egy sólámpa az otthonunkban?

Manapság igen sok tényező nehezíti a jó közérzet, a belső nyugalom és a kellemes, pihentető alvás állapotának lehetőségét, de van megoldás! Gondolná, hogy egy sólámpa is sokat segíthet?

Sólámpa – az alvásban is segíthet

A lelki problémák, a különböző betegségek, a hormonok, a magánéleti és munkahelyi stressz, a rosszul kialakított környezet, az elektromos sugárzások, a helytelen táplálkozás, a sport hiánya, a cigaretta, kávé és még mennyi minden felel azért, hogy sokan álmatlanul forgolódnak.

Nézzük meg, mi okozhatja a bajt

A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll. A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya.

A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek lehetnek a krónikus betegségek kialakulásáért, a rossz közérzetért, a pszichés gyengeségért és a lelki és fizikai kimerültségünkért. Okozhatnak álmatlanságot, felelnek a gyengült immunrendszer állapotáért és még megannyi kellemetlen, az életünk minőségét rontó dologért.

Negatív ionokkal a nyugodtabb alvásért

Kimutatták, hogy naponta még egy viszonylag rövid idejű negatív ion felvétele is nagymértékben javítja az ember funkciós eredményeit. Erőben és kitartóképesség növekedésében, fizikai képességek javulásában, alvási szokásokban és étvágyban is jobbak a mért adatok. Az eredményekről egyforma álláspontot képvisel a világ összes ionokkal foglalkozó kutatója.

solampa-lannyal

Az előnyök egyformán jelentkeznek fiataloknál és időseknél, stresszes és leromlott immunrendszerű személyeknél egyaránt. A negatív ionok felgyorsítják az égési sérültek gyógyulását, és javítják az asztmától szenvedők állapotát. Bizonyított, hogy hatással vannak a vér szerotonin szintjére, stabilizálják az alfa ritmust, pozitívan befolyásolják a cselekvő és felfogó képességet, és többszörösére emelik a jólét érzését.

A negatív ionok szagtalanok, íztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. Statisztikailag kimutatták, hogy a lakosság 25%-a érzékeny az időjárásra, ami azt jelenti, hogy erősen befolyásolja őket a levegőben levő ionok mennyisége.

alvas

Az ionterápiát széles körben alkalmazzák Európában, Izraelben és Keleten is. Az 1960-as évektől égési sérüléses betegeknél is kezdték használni az USA-ban.

Segít a sólámpa

A megoldás tehát, hogy otthonunk levegőjét egy természetes “Ionizátor” segítségével egészségesebbé tegyük. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk.

A sólámpa tehát egy olcsó és igen hatékony megoldás a rosszalvók számára!

A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak:

  • légutakra, légúti megbetegedésekre,
  • idegfájdalmakra,
  • magas vérnyomásra,
  • reuma ellen.

A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van:

  • a vesére,
  • az idegek,
  • a hormon háztartásra,
  • a vér méregtelenítésére,
  • az idegrendszer erősítésére,
  • az öregedési folyamatok lelassítására.

A sólámpákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hyperaktív gyerekek koncentrációs és alvási zavarai is rövid idő alatt csökkenhetnek.Éjszakai világításként is jól beválhat minden kisgyermekes családnál.

solampa-3

Választhatunk tetszés szerint

Napjainkban a piacon több féle sólámpából választhatunk, szín, méret és design szerint. A himalaya.hupont.hu oldalról összeszedtük a lehetőségeket.

Közismert tény, hogy a helyesen megválasztott színek, pozitívan hatnak közérzetünkre. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a színek nem csak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön majd a meridiánokon keresztül eljutnak az agy központi rendszerébe, ahol pozitívan befolyásolják az anyagcsere háztartást szabályozó folyamatokat. A bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol elősegítik a regenerációs folyamatokat is.

A sólámpa színek változatosak, semleges beige, rózsaszínű fehér, narancs, őszibarack, sárgabarack, és időnként piros is előfordul a sóbányák falának erezetében. A bányászás folyamán minden darabot egyedileg marnak és vésnek, hogy a különböző sótömbök szépségének részletei, így az élek ne legyenek egyformák. A kristálysó lámpa az anyaföld természetességének csodálatos alternatívája.

solampak

A vörös

Élénkítő, serkentő hatású. Gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, serkenti a gyengén működő szerveket. Életerő-, energiaadó, aktiváló.

A narancs

Nyugtató hatású. Gyógyítólag hat a klimaxos panaszokra, asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Csökkenti az anyagcsere zavarait. Általános egészség javító. Jó hatású megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Feltölti az ember energiamezőit, melegít, felvidít, erősít, fokozza a munkaerőt, növeli az immunitást. Sikeresen alkalmazható depresszió esetén, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.

A fehér

Növeli a koncentrációképességet. A fehér valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat, védelmezi az összes testrészt. Méregtelenít.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.