Kezeld a stresszt energetizálással!

Ha tudod, hogy nehéz nap vár rád, vagy éppen már túl vagy egy stresszes napon akkor érdemes visszabillentened a szervezeted energiaszintjét.

Ha fáradtnak, letörtnek érzed magad, vagy éppen felkészítenéd testedet és lelkedet egy előreláthatólag húzós napra, akkor érdemes kipróbálnod a következő energetizáló módszereket.

The só must go on!

Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő. A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatóak a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás. A már említett gyulladáscsökkentő hatás nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek. Nem csak testi panaszokat, de lelki gondokat is enyhíthet a sóterápiás kezelés.15741Az otthonunkba is könnyűszerrel beszerezhető sólámpa biofizikai tulajdonságai, a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A sókristályok negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk. A sóbarlangok és sókabinok hasonlóan feltöltik szervezetünket.

Stresszmentesítő illatok

Az aromaterápia egy kellemes módja a feltöltődésnek. A rendszeres illóolajos fürdőzés oldja a szorongást és a feszültséget, csillapítja a fájdalmat, görcsöket. Az illóolajokban rejlő erő szembeszáll a stressz okozta problémákkal. 15742Az eukaliptusz, gyömbér, citrom, narancs, borsmenta, kakukkfű illóolajából már 2-3 csepp is hatásos, ha illóolajos fürdővel szeretnénk felfrissíteni magunkat. Ha többféle illóolajat használunk a fürdővízhez, összesen 10 cseppnél ne legyen több. A fürdőzés hatását relaxációs zenével erősíthetjük.

Hallgasd magad nyugodtra!

A zeneterápia célja, hogy az egyén életminősége javuljon. A sámánok már több ezer évvel ezelőtt is zenével gyógyítottak, pontosabban dobolással, amely segített a szellemvilággal való kapcsolattartásban. 15743Manapság a gyógyító célú zeneterápia során a képzett zeneterapeuta egy tervezett folyamatban használja a zenét vagy zenei elemeket (hang, ritmus, dallam, harmónia, dinamika) annak érdekében, hogy elősegítse a kommunikációt, kapcsolatokat, tanulást, kifejezést, mobilizációt, szervezést, szerveződést.

Egy nehéz nap után otthon is alkalmazhatunk zenét felfrissülésre, testünk lenyugtatására. Fájdalomcsillapításra, depresszió leküzdésére és testi-szellemi ellazulás miatt is hangfürdőzhetünk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.